Zobacz wyniki ankiety: Czy warto wymienic 135L na 100L IS Macro?

Głosujących
102. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55

Wątek: Czy zamienić 135L na 100L IS Macro?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam 100L, myślałem nad 135. Wybrałem setę ze względu na stabilizatorek, na prawdę ratuje tyłek w trudniejszych warunkach. 1/30 na ff ostre. Polubiliśmy się, czekam teraz na sesję, żeby sprawdzić jak toto w portrecie działa
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Mam 100L, myślałem nad 135. Wybrałem setę ze względu na stabilizatorek, na prawdę ratuje tyłek w trudniejszych warunkach. 1/30 na ff ostre. Polubiliśmy się, czekam teraz na sesję, żeby sprawdzić jak toto w portrecie działa
    To jak już sprawdzisz to wrzuć coś. W sieci głównie sample makro. Trudno znaleźć jakieś fajne portrety z tego szkła. Nie wiem czy jego rewelacyjna ostrość nie będzie wadą przy portretach.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez polm Zobacz posta
    To jak już sprawdzisz to wrzuć coś. W sieci głównie sample makro. Trudno znaleźć jakieś fajne portrety z tego szkła. Nie wiem czy jego rewelacyjna ostrość nie będzie wadą przy portretach.
    Ciekawe, bo testowałem w sklepie jeden egzemplarz i nie powaliła mnie ani owa stabilizacja ani ostrość przy portretowaniu. Ale stawiam na kiepski egzemplarz.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    I jak ? Sprawdzone w portrecie ?
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uprawnienia umieszczania postów