Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Wpływ promieniowania telefonu komórkowego na karty pamięci, aparat.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Ogladalem na zywo obraz kamery na podczerwien kiedy osoba testujaca przylozyla do glowy dzwoniacy telefon. Po polaczeniu, mozna bylo zauwazyc spory wzrost (po ok. 3 minutach rozmowy) temperatury glowy, przy czym spory mam na mysli 2, 3 stopnie C co tak naprawde jest dosc znaczace i moze uszkodzic wiele komorek nerwowych.
    2-3 stopnie C ?! Raczej 0,2-0,3 :-| Wiesz jak czuje sie czlowiek ktory ma 36,6+2-3 = prawie 39-40 stopni C ? To jest stan wysokiej goraczki i prawie zaden czlowiek wtedy nie funkcjonuje normalnie. Cos pokreciles :wink:

A dyski magnetyczne, hmmmm, kiedys probowalem usunac dane magnesem o wadze 2kg Od glosnika estradowego 15 minut przekrecania dysku dookola magnesu, z kazdej strony, jak tylko sie dalo, w odleglosci mniejszej niz 1cm. I co ? I dane byly, i bad sectorow nie bylo A nie byl to dysk jakiejs nowej generacji, tylko jakis staroc 2gb seagate

Po za tym, W laptopach dyski sa dosc blisko wieeeeeeelu czynnikow ktore promieniuja. Po pierwsze - malo straszne - przetwronica wysokiego napiecia przy swietlowkach matrycy. Promieniuje? Promieniuje! Po drugie - bardziej straszne - WiFi i Bluetooth - sa zamontowane w okolicach dysku twardego, anteny maja najczesciej w obudowie matrycy - chociaz nie zawsze, a promieniowanie jest na pare ladnych metrow skoro sie komunikuje z innymi urzadzeniami

To tak samo jak promieniowanie w miejscach wycieczkowych w okolicach czernobyla, prypeci itp. Ludzie sie zastanawiaja czy pozniej ubrania wyrzucac bo sa napromieniowane itp. Miejscami (drzewa, ziemia, ogolnie rosliny i materialy organiczne) tak, jest duze, ale w wiekszosci miejsc - drogi betonowe - promieniowanie jest takie jak w Nowym Yorku czy w Warszawie, czy w kazdym wiekszym miescie na kazdej ulicy

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Btw. koagulacja (ścinanie się białka) następuje w temp. 42st C. - nikt nie dopuści do użytku sprzęt, który podgrzewa ciało człowieka do temperatury bliskiej 40 st. C.
    Poza tym, a propos pendrive w kieszeni obok telefonu - przecież telefon komunikuje się z BTSem dość często, nie tylko podczas rozmowy telefonicznej...
    Wniosek z powyższego jest jeden - wciąż ten sam - zagrożenie istnieje, ale niezbyt wielkie - stąd też zdrowy rozsądek jest tutaj najważniejszy.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

drążąc temat mam pytanie do ekspertów:
    mam stary monitor CRT (iiyama 19 cali), który z pewnością wydziela jakieś pola, karty CF trzymam w bezpośredniej bliskości monitora.
    1. Czy powinienem przenieść gdzieś te karty?
    2. Czy pola monitora zniszczą dane na tych kartach?
    3. Czy pole produkowane przez baterię w aparacie może uszkodzić dane na karcie CF?
    4. Czy fakt, że karta w moim telefonie nie została uszkodzona przez ostatnie trzy lata może świadczyć o tym że coś jest nie tak z telefonem? Może ma za małe promieniowanie co świadczy o tym że wysyła za słaby sygnał i dlatego mam problemy z zasięgiem w niektórych miejscach w kraju, np. Tatry?

o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    drążąc temat mam pytanie do ekspertów:
    mam stary monitor CRT (iiyama 19 cali), który z pewnością wydziela jakieś pola, karty CF trzymam w bezpośredniej bliskości monitora.
    1. Czy powinienem przenieść gdzieś te karty?
    2. Czy pola monitora zniszczą dane na tych kartach?
    3. Czy pole produkowane przez baterię w aparacie może uszkodzić dane na karcie CF?
    4. Czy fakt, że karta w moim telefonie nie została uszkodzona przez ostatnie trzy lata może świadczyć o tym że coś jest nie tak z telefonem? Może ma za małe promieniowanie co świadczy o tym że wysyła za słaby sygnał i dlatego mam problemy z zasięgiem w niektórych miejscach w kraju, np. Tatry?

mi się wydaje, że jak dotychczas nie było problemu to nie ma co rozbijać tematu na atomy..., a odnośnie tych gór i zasięgu to chyba nie jest problem tylko Twojego telefonu

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów