Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Wymiana 350d na... ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No nie wiem czy nie zrobisz błędu zamieniając 350D na 50D. Dlaczego? Dlatego że według opinii większości z tego forum 50D jest gorszy od 40D. 40D z kolei jest gorszy od 30D a 30D to taki podpudrowany 20D a 20D to nie licząc ergonomii to takie 350D. Aha, najnowsze 60D którego nikt z forum jeszcze nie miał wiadomo już, że jest najgorsze z tych wszystkich aparatów

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Jakiś rok temu też przesiadłem się z 350D na 50D i jeżeli chodzi o ergonomię, własne ustawienia C1,C2, dane widoczne w wizjerze, wielkość i wyrazistość LCD, działanie AF w servo, szybkość serii etc, etc to skok jakościowy jest ogromny. Niestety zabrakło mi analogicznego skoku w jakości zdjęć, szczególnie szumów spodziewałem się znacząco mniejszych.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    ...Niestety zabrakło mi analogicznego skoku w jakości zdjęć, szczególnie szumów spodziewałem się znacząco mniejszych.
    Przeskaluj z 15Mpx do 8Mpx i...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Sam się przesiadłem z 350D na 50D jeszcze był po drodze 20D ale tylko miesiąc. Napisz tak, szklarnia i tak jest wazniejsza bo z kitem to tą 50tką sie nie nacieszysz co do szumów to w jpg możesz sobie tak w menu poustawiać że bedzie i ostro i odszumione zdjęcie więc tylko dobrze naświetlać zdjęcia i po krzyku nawet iso 6400 jako tako wyglada.
    Kup do niego conajmniej tamrona 17-50 2.8 i zabawa się zaczyna.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakkul Zobacz posta
    kupiłem 50d w fotojokerze (...) Mam działalność gospodarczą i mimo że przyszedłem z siatką kwitów (musisz poczytać na ich stronach co przynieść, żeby nie latać bez sensu) to w ciągu 1h wychodziłem już z aparatem.
    a możesz powiedzieć coś więcej?
    jakie ostatecznie papiery musiałeś przynieść?

bo na ich stronie jest napisane tylko, cyt.: "Osoby prowadzące własną działalność gospodarczą - dwa dokumenty tożsamości, dokument z GUS świadczący o rejestracji firmy (z nadaniem numeru REGON) oraz dowody 3 ostatnich wpłat za ZUS;"

natomiast jak kiedyś ich o to przy okazji wizyty w sklepie zapytałem, to zaczęła się standardowa procedura bankowa (Cetelem/Lukas) z badaniem zdolności itp. itd.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Obecnie najlepsza cena na 50D w systemie ratalnym to FotoJoker trzeba się spieszyć, bo to podobno już ostatnie nowe sztuki tego modelu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    a możesz powiedzieć coś więcej?
    jakie ostatecznie papiery musiałeś przynieść?

bo na ich stronie jest napisane tylko, cyt.: "Osoby prowadzące własną działalność gospodarczą - dwa dokumenty tożsamości, dokument z GUS świadczący o rejestracji firmy (z nadaniem numeru REGON) oraz dowody 3 ostatnich wpłat za ZUS;"

natomiast jak kiedyś ich o to przy okazji wizyty w sklepie zapytałem, to zaczęła się standardowa procedura bankowa (Cetelem/Lukas) z badaniem zdolności itp. itd.
    wziąłem to co pisali na stronie + cośtam co miałem akurat w jednej teczce:
    - regon, rejestracja w ewidencji, nip, rejestracja VAT,
    - ostatnie wpłaty vat, pit i zus wydrukowane z banku internetowego (za 3 mce),
    - wydruk książki przychodów i rozchodów od księgowej (od początku roku).

Badanie zdolności jest zawsze chyba. Ja to zrobiłem tak, że powiedziałem gościowi "panie, chce 50d, zapłacę dzisiaj 500pln, resztę na 6 rat", dałem papiery i poszedłem coś zjeść. Z banku tylko zadzwonili się spytać co ja właściwie robię. Jak wróciłem było po sprawie, podpisałem, zapłaciłem, wyszedłem.

Co ważne - jak chcesz aparat wrzucić w koszty to fakturę dostajesz od razu do łapki na 100% wartości.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a - zapomniałem dopisać. Dla purystów. To co w fotojokerze sprzedają to body ale z nalepką "BODY" nalepioną w miejscu napisu "17-85 kit". Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie, ale żebyś się w sklepie nie zdziwił za bardzo.

btw. też nad używaną 5tką się zastanawiałem. Nie znalazłem wystarczająco budzącego zaufanie sprzedawcy.
    Ostatnio edytowane przez jakkul ; 27-09-2010 o 22:27 Powód: Automerged Doublepost
    jakkul

staram się ...

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Dla purystów. To co w fotojokerze sprzedają to body ale z nalepką "BODY" nalepioną w miejscu napisu "17-85 kit". Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie, ale żebyś się w sklepie nie zdziwił za bardzo.
    To samo miałem gdy kupowalem w fotojokerze 7d,ale chyba to nie ma znaczenia,po prostu taka partia pudeł

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

wziąłem to co pisali na stronie + cośtam co miałem akurat w jednej teczce
    dziękuję za obszerne wyjaśnienia - teraz wiem, jak to tam wygląda

Co ważne - jak chcesz aparat wrzucić w koszty to fakturę dostajesz od razu do łapki na 100% wartości.
    tak, tak, to akurat jest bardzo fajne

a - zapomniałem dopisać. Dla purystów. To co w fotojokerze sprzedają to body ale z nalepką "BODY" nalepioną w miejscu napisu "17-85 kit".
    chmm, fajnie fajnie, ciekawe, czy to inicjatywa samego canona, czy jakiegoś z dystrybutorów po drodze...
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał

Domyślnie

A co myslicie o zakupach w euro rtv agd? Posiadaja 50d i umozliwiaja raty 0% co jest dosyc zachecajace.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów