Strona 6 z 29 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 286

Wątek: szumy czy ..... czyli o najnowszych cropach

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem w którą stronę idzie ta dyskusja: FF vs APS-C czy 5d2 vs 7d, ustalcie to, bo to dwie różne rzeczy.
    Otóż to!
    Niestety większość pyta w kółko o to samo:
    Który lepszy? Który lepszy?
    :-?
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Bywalec

Domyślnie

zgodzę się z przedmówcą. Z obiektywami Canona (dobrej jakości) jest bardzo UBOGO i z reguły są to stare już konstrukcje. zero nowości..
    Nawet na APS-C (jeśli chcemy zrobić dobre fotki) z uniwersalnych obiektywów mamy tylko 24-105 i "leciwy już" 24-70 bez IS.. pustynia...

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    zgodzę się z przedmówcą. Z obiektywami Canona (dobrej jakości) jest bardzo UBOGO....

Ty piszesz poważnie??
    Przecież wielu wybiera ten system właśnie ze względu na szkła.
    Ja już się pogubiłem
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Otóż to!
    Niestety większość pyta w kółko o to samo:
    Który lepszy? Który lepszy?
    :-?
    Ten, który masz przy sobie!
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Chyba niezbyt uważnie czytasz to co napisałem w tym wątku. Oczywiście gdybym miał pieniądze to bym sobie od razu sprawił 5D, ale byłby do konkretnych zastosowań, bo nie sądzę, aby sprostał wszystkim moim wymaganiom. Do portretów jak znalazł, na sporcie bym go nie użył - to jest logiczne.

Bawi mnie sprowadzanie kwestii robienia zdjęć wyłącznie do sprzętu, zawsze mi się wydawało, że ważniejsze je to kto je robi, a nie czym.

Ja też się cieszę, że robisz zdjęcia i Ci się one podobają, o to w tym głownie chodzi, ale wmawianie innym, że niczym oprocz FF się nie da to farsa.

Był tu już taki jeden co 450D robił takie zdjęcia fashion, że niszczył większość towarzystwa na tym forum. Więc jednak wszystkim się da, tylko trzeba mieć to co i wiedzieć jak.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

ten co niszczyl wiekszosc towarzystwa forum zdjeciami fashion robionymi 450D to venomer?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Kolejna dyskusja o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy

I żeby nie było że nie w temacie: ostatnio poznałem gościa robiącego pokazy lotnicze 5D mkI (pokazy w Ostrawie). Jedyne zdjęcia które mu "wyszły" (jak sam twierdzi) to zdjęcia ze statyki Nie przeszkadzało mu to bo prezentuje podejście podobne do mojego - fotografowanie pokazów jest niejako przy okazji - cała radocha to być tam, oglądać, czuć spaliny paliwa lotniczego, słyszeć huk silników
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pachura Zobacz posta
    Różnicę plastyki FF vs. APS-C widać na zdjęciach z płytką głębią ostrości, np. na portretach przy f/1.8. Na zdjęciach z dużą głębią gdzie nie widać bokehu i wszystko jest ostre - różnicy nie ma.

Oczywiście FF otwiera nowe możliwości, ISO 1600 wygląda jak ISO 400 na APS-C, głębia ostrości na f/2.8 wygląda jak f/1.4 na APS-C etc. Ale nie ma to nic do rzeczonej "plastyki".
    swiete slowa! pachura wie co mówi...
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    ten co niszczyl wiekszosc towarzystwa forum zdjeciami fashion robionymi 450D to venomer?
    Szczerze mówiąc to nie pamiętam kto to był dokładnie. W każdym razie jakiś młody chłopak, nie wiem jakiego miał nicka na forum.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iAdam Zobacz posta
    zgodzę się z przedmówcą. Z obiektywami Canona (dobrej jakości) jest bardzo UBOGO i z reguły są to stare już konstrukcje. zero nowości..
    Nawet na APS-C (jeśli chcemy zrobić dobre fotki) z uniwersalnych obiektywów mamy tylko 24-105 i "leciwy już" 24-70 bez IS.. pustynia...
    24-105 to wyborny obiektyw uniwersalny na pełną klatkę, nijaki natomiast na cropie - bo przestaje być uniwersalny. N już to wie - jego 24-120VR zdobędzie prawdopodobnie ten przedostatni przyczółek C.

24-70 są bez IS i tu i tu, w obu systemach te szkła są do upgrejdu. Przyczepianie ich jednak do cropa, to według mnie kpina z racjonalnego myślenia. Bezkompromisowe konstrukcje, gdzie zapewniono względnie przyzwoitą jakość krycia pełnej klatki kosztem gabarytów godnych wyrzutni rakiet - mamy cropować?

Canon ma trzy porządne obiektywy EF-s: 10-22, 17-55IS i 60 macro. Te obiektywy są w dalszym ciągu moim zdaniem lepsze od konkurencji (uwzględniając ceny, nie patrząc na produkty third-party). I koniec. Przede wszystkim nie ma jasnego standardu a'la N 35/1.8DX w dobrej cenie, są jakieś konstrukcje XIX wieczne.

Canon jasno pokazuje do kogo adresuje cropa.

Jeżeli spełnią się domniemania o np. 16-50/4hIS, znów będzie taka sytuacja - genialny zakres na FF, bardzo fajny na APS-H i gówniany zastępnik kita na APS-C.
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 6 z 29 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów