Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: 50d + ..... ?

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

F**K .. musiales z tym wyskakiwac ;p

Tez myslalem . Wg testow na necie slabszy od 50 , wykonanie plastykowe - znam to z 400D.
    Tez go ogladalem , bo fajnie by bylo zmienic system , zawsze cos innego.
    Ale jakos tak ogolnie po czytaniu netu itp , zostaje przy Canonie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    ...
    Planuje zakup (jutro <jupi>) 50D , teraz pytanie , co do tego dobrac.
    Niestety moj zestaw marzen - 50D + Canon EF-L 24-105 f/4L IS jest poza zasiegiem - wyjdzie mi okolo 6-7 tys. A chcialbym sie zmiescic w tych 4 :/ Troche ograniczony budzet , ale co zrobic.
    Jestem nakierowany na zestaw 50D + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM
    Opinie sa rozne , wiekszosc zaleca obiektyw od 7D zaciagnac , ten 15-85 - nowszy , ale cena tez nowsza.
    Niech mnie ktos potwierdzi w przekonaniu , ze moj zestaw bedzie lepszy od 50d + kit i na ogarniecie tematu/aparatu wystarczy.

...
    Kup najlepsze szkło na jakie Cię stać - wydaje się, że to frazes, ale to prawda. Dobre szkło jest bardzo ważne, szczególnie przy puszkach ala 50D, gdzie jednak upakowanie matrycy jest już spore. Do tego wolniej traci na jakości, etc...

Jeśli chwilowo nie stać Cię na nic porządnego, to dokup może do kita stałkę - np. 50kę czy 85kę. Tak czy tak prędzej czy później je kupisz, a obrazek z nich będzie z 50D naprawdę miły (szczególnie polecam Ci 85kę). A podstawowe szło zmienisz za jakiś czas - np. jak wyjdzie nowe 24-70 .
    Było 50D + 24-105/4L + 85/1.8, jest D700+50/1.4+80-200AF-S

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Pani ze sklepu z ktora aktualnie klikam , naciaga mnie mnie na ta L 22-105 - 3,5 ty . razem wyjdzie mi 6200 z mini rabatem - ale chyba juz nic wiecej nie bede potrzebowal .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ale chyba juz nic wiecej nie bede potrzebowal .
    Gorzej jak stwierdzisz, że fotografia to jest to co Cię kręci, dostaniesz w ręce jakąś stałkę, albo 70-200 i wtedy się zacznie... ;-)

Zablokowany

Domyślnie

F**K .. musiales z tym wyskakiwac ;p

Tez myslalem . Wg testow na necie slabszy od 50 , wykonanie plastykowe - znam to z 400D.
    ....
    Nie przesadzaj, gwoździ tym wbijać nie będziesz. Miałem 400D i jakoś plastik mi nie przeszkadzał. Nikkor 18-105VR to naprawdę fajne szkiełko. Jeśli zależy Ci na metalu to poczekaj na D7k Nikona, jest podobno szczelny a to już zaleta poważna.

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Mialem canona i zostane przy canonie - bezsensu zmieniac system i nawyki , bo w obsludze na pewno beda roznice - wiem , ze sie mozna oswoic , przyzwyczaic itp , ale jednak wole zostac w jednej druzynie.
    Teraz mam burdel w glowie .
    Uniwersalny Tamron czy staly Canon 85 :O

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja bym zaczął od kita i 50/1.8. Tym bardziej, że 85 na cropie to już jest niemało, typowa portretówka. A 50 to jest już bardziej uniwersalna ogniskowa... 50/1.8 to koszt niewielki, sprzedasz z niewielką stratą, lub w ogóle bez straty, jeśli używane. To szkło jak na swoją cenę może pokazać bardzo dużo, ale ma sporo wad, których trzeba być świadomym i się tak od razu nie zniechęcać do stałek. ;-) A jak Cię wciągną to dokupisz/wymienisz na 50/1.4 lub 85/1.8...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

N D90 to bardzo fajna puszka.
    18-105 VR to bardzo dobre szkiełko.
    W tej cenie u Canona ciężko jest znaleźć lepszy komplet... chyba że poszukamy na rynku wtórnym.
    1.Chuck ma zawsze racje,
    2. Jeśli Chuck nie ma racji patrz pkt.1

Pełne uzależnienie

Domyślnie

kup 17-50 VC. Wersje bez VC mialem ponad 2 lata, rewelacyjny obrazek i swiatlo 2.8 w calosci. A teraz masz stabilizacje, to wogole swietna sprawa.

Miasto
    Wlkp

Domyślnie

50d+ tamron wczesniej wspomniany ;]

Dziekuje pozdrawiam.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów