Strona 300 z 484 PierwszyPierwszy ... 200250290298299300301302310350400 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 991 do 3 000 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Domyślnie

Wypraszam se stwierdzenie że niby jestem otc. Pytanie brzmiało czy ktoś ma jakieś doświadczenie z programem ochrony kupujących? Więc się na ten temat wypowiedziałem.

Czy kupiłbym u otc? Chciałem... Kusi cena... Ale żeby przechodzić znów to samo co poprzednio, to dziękuję... Na razie czekam może ktoś tu tą sprawę rozwiąże. Na razie mam czym zdjęcia robić.
    I raz jeszcze zaznaczam, na tą chwilę zdrowy rozsądek podpowiada, że lepiej u tego Pana zakupów nie robić...!
    Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

Wiesz, tez bym chciał canona 5d mk II za 6400, gdy kosztował on około 8 tys.
    Ale coś tu jednak jest nie tak więc lepiej pozostać przy tym, co się ma i spać spokojnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Przecież to najciekawszy wątek na tym forum! Nie oczekujesz chyba, że nowo zarejestrowana osoba zainteresuje się jednym z miliona tematów dotyczących fotografii ślubnej...
    Może zawsze zapytać "jaki obiektyw pod ...D".
    Ostatnio edytowane przez smegool ; 03-09-2010 o 22:14 Powód: Automerged Doublepost
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smegool Zobacz posta
    Wiesz, tez bym chciał canona 5d mk II za 6400, gdy kosztował on około 8 tys.
    Ale coś tu jednak jest nie tak więc lepiej pozostać przy tym, co się ma i spać spokojnie.
    Jak już pisałem na poprzedniej stronie: z 5dMk2 jest generalnie problem jeśli chodzi o dostępność. Cena stale rosła do góry i zrobił się dla sprzedającego problem żeby wysłać do ludzi sprzęt, który zamówili w o wiele niższych cenach. Co ja się jednak będę rozpisywał, skoro można o tym poczytać w innym temacie.

Domyślnie

Cóż, zarejestrowany jestem długo, jednak piszę mało, można mnie uznać więc za jednopostowca. Ale do rzeczy:
    Moim zdaniem czar OTC w pewnym momencie pryśnie, oczywiście w momencie gdy zamówionych będzie jednocześnie kilkanaście C5MKII oraz inne wartościowe sprzęty. A sprzedaż innych tańszych towarów to tylko sposób na kilka pozytywów na Allegro. Dla mnie wiarygodny sprzedawca, to ten który daje możliwość odbioru osobistego.

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

Była mowa o jednopostowcach chwalących otc.
    Ty raczej bałbyś się z nim robić interesy, więc to raczej głos zdrowego rozsądku.
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Domyślnie

A,i jeszcze jedno.
    Towary kupuje od hurtowni z 30 dniowym terminem płatności, a klienci czekają na sprzęt jeszcze dłużej. W pewnym momencie przestaję płacić hurtowniom (2 lub 3) i przestaję wysyłać towar do klientów. Ostatnia transza towaru od Hurtownika jest ogromna bo jak twierdzę towar mi dobrze schodzi. Zostaje mi sprzęt i pieniądze. Całkiem możliwe iż obecnie sprzęt jest sprzedawany poniżej kosztów zakupu. To stara metoda oszustów. Poczekamy zobaczymy

Coś już napisał

Domyślnie

Ten proceder trwa tak długo że już dawno hurtownicy by go zdążyli złapać i namierzyć przy jego czasie wysyłki. [B]FRILI/B] mógłby coś więcej powiedzieć niż tylko się chwalić że zna, wie i nie powie. Mentalność prezesa PiS-u po prostu... A w to że sam OTC się wypowie na tym forum - głęboko nie wierzę.

Domyślnie

on nawet pewnie nie wiem o takim watku

Domyślnie

Kumpel kupił u niego telewizor Sony 52cale , czekał 1,5 miesiąca i zamówił drugi dla kolegi i czeka już 2 miechy ale mówi że prawie 2 koła na sztuce na drodze nie leży i jest spokojny ,. Ja podejrzewam że gościu zbiera zamówienia ok. 10szt , bierze kasę za którą płaci w hurtowni gotówką i ma duże rabaty , dlatego czas oczekiwania jest taki długi trzeba zebrać zamówienia i to chyba cała filozofia , ale takie jest moje zdanie.
    Jedynki Piątki eLki i duperelki

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxon52 Zobacz posta
    Kumpel kupił u niego telewizor Sony 52cale , czekał 1,5 miesiąca i zamówił drugi dla kolegi i czeka już 2 miechy ale mówi że prawie 2 koła na sztuce na drodze nie leży i jest spokojny ,. Ja podejrzewam że gościu zbiera zamówienia ok. 10szt , bierze kasę za którą płaci w hurtowni gotówką i ma duże rabaty , dlatego czas oczekiwania jest taki długi trzeba zebrać zamówienia i to chyba cała filozofia , ale takie jest moje zdanie.
    Człowieku, gdyby to było takie proste (tzn. gotówka = dużo większe rabaty), to wszyscy działaliby w ten sam sposób. Zejdź na ziemię.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 300 z 484 PierwszyPierwszy ... 200250290298299300301302310350400 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów