Dostałem sporo maili/PW itp w sprawie obróbki. Pozwolę sobie tutaj odpisać. Po pierwsze, w tych zdjęciach nie ma ani grama Photoshopa. Zdjęcia robione są w RAWach i zachodzi tylko jego konwersja w Lightroomie. Czyli za dużo sztuczek nie ma, ani PSucia itd. Wszystko to kwestia tych 10ciu suwaczków czy ile ich jest w LR w Basic, HSL i krzywych.

Cytat Zamieszczone przez fleder Zobacz posta
I mnie kolorystyka przykuła do monitora. Poza tym kadry ciekawe, z pomysłem. Jak widzę co Kolega ma w stopce to po części rozumiem dlaczego wygląda to jak wygląda, choć zdaję sobie sprawę, że co nieco trzeba było przy tych zdjęciach posiedzieć
All in all: super zdjęcia!
Ataki co do sprzętu też postaram się odbić. Te zdjęcia wykonane nie były tym co w mam w stopce aktualnie, a 1Ds2 + 16-35II + 50/1.4 + 85/1.8. Przy okazji dzięki dla MacGyvera za użyczenie 85tki!

Obróbka jednego zdjęcia to nie więcej niż 5 minut. Myślę, że we wszystkim najważniejsze jest panujące światło i próba umiejętnego jego wykorzystania. No i odpowiednie naświetlenie. Dobrze jest też mieć w głowie pomysł na finalny efekt przed zrobieniem zdjęcia, bo ruszanie później suwakami tam i spowrotem raczej nie pomaga.

Cytat Zamieszczone przez oasisman
Biegałem po tej sali kilka ładnych lat, ale poznałem dopiero jak oglądałem 2gi raz....szkoda, że w realu tak nie wygląda
Ja tam byłem pierwszy raz w życiu prawdę mówiąc, ale wydaje mi się że tak sala wygląada jak na zdjęciach ;-) No może biegałeś tam przed remontem jeszcze albo coś? hehe

Dzięki za wszystkie opinie tutaj i prywatnie. Jest mi bardzo miło. Szczerze nie spodziewałem się takiego przyjęcia. Dzięki też za różne uwagi. Postaram się je wykorzystać w przyszłości.