Strona 7 z 34 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 331

Wątek: EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Nie napisałem że to 200-400 ma być 2.8 :P Mogłoby być 3.5-4.5 a nawet i uszłoby 5.6 na długim końcu...
    Ale jakie to było uzupełnienie 70-200/2.8 z takim światłem? Ponadto gdybyś, zamiast teoretyzować, poużywał trochę dłużej tele-zooma ze zmiennym światłem do reporterki, np sportowej, to byś wiedział że ten brak stałego otworu maksymalnego (choćby i nawet f/4.5) jest dalece uciążliwy.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    A widzisz tam FL jak fluorytowe soczewki?
    Ten nie powinien wyskoczyć poza $1000, ale zobaczymy po pierwszych samplach czy nie będzie niespodzianki.
    Nie, nie niestety widzę, ale wciąż mam nadzieję na dobrą jakość.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Miało być
    Nie, niestety nie widzę, ale wciąż mam nadzieję na dobrą jakość.
    Ostatnio edytowane przez polm ; 26-08-2010 o 15:20 Powód: Automerged Doublepost
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez E.3 Zobacz posta
    Te nowe 70-300 to porażka, za to fisz jest super... bardzo ciekawy obiektyw, chyba najlepsza propozycja z tych ostatnich "nowości"
    Fisz może będzie super, to samo się ma nowego 70-300, testy pokażą ile warte są te nowości, na chwilę obecną nie można mówić o porażce. Jedno jest pewne, gigant CANON nie miał godnego szkła w tym zakresie, "stary" jest nędzny na końcu, 55-250 typowo amatorski, zakres też inny. Czy kolor potwierdzi jakość - zobaczymy, cena będzie zapewne typowo eL-kowa.
    Canon 50D, 500D, Canon EF-S 18-135 USM Nano, Canon EF-S 18-55 IS, Tamron SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD, Speedlite 430EX II, Helios-44-2, MIR-1B

Coś już napisał

Domyślnie

W pierwszym poście zapodanym przez gietrzy gdzie był link do amerykańskiej strony Canona, w overview pisze, że jednak jest fluoryt:

...and a newly developed Fluorine coating that keeps soiling, smears and fingerprints to a minimum, its phenomenal performance and flexibility is assured.

Bywalec Awatar E.3
    Miasto
    Police/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terry Zobacz posta
    Fisz może będzie super, to samo się ma nowego 70-300, testy pokażą ile warte są te nowości, na chwilę obecną nie można mówić o porażce. Jedno jest pewne, gigant CANON nie miał godnego szkła w tym zakresie, "stary" jest nędzny na końcu, 55-250 typowo amatorski, zakres też inny. Czy kolor potwierdzi jakość - zobaczymy, cena będzie zapewne typowo eL-kowa.
    Zobaczymy... ja póki co zostanę przy swojej negatywnej opinii do nowego tele-zooma
    Ciekawe ile będzie trzeba czekać na pierwsze testy
    Ostatnio edytowane przez E.3 ; 26-08-2010 o 15:53 Powód: Automerged Doublepost
    Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damiank Zobacz posta
    W pierwszym poście zapodanym przez gietrzy gdzie był link do amerykańskiej strony Canona, w overview pisze, że jednak jest fluoryt:

...and a newly developed Fluorine coating that keeps soiling, smears and fingerprints to a minimum, its phenomenal performance and flexibility is assured.
    To jednak (chyba) nie to samo. Fluorine to jest Fluor, a tu chodzi o Flouryt - fluorek wapnia CaF2. Podejrzewam, że przypadku powłok może być to np. napylone CaF2. Soczewka fluorytowa jest zrobiona z "hodowlanego" monokryształu CaF2. Hodowla to długotrwały proces, dla 600L hodowanie monokryształu trwa podobno 12 miesięcy. Dlatego kosztuje.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez E.3 Zobacz posta
    Ciekawe ile będzie trzeba czekać na pierwsze testy
    Ciekawe, liczę że szybko i ocena pozytywna. Już miałem brać 70-200L, teraz jednak czekam na test i cenę nowego szkła, na nowy, dobry obiektyw w tym zakresie czekałem.
    Canon 50D, 500D, Canon EF-S 18-135 USM Nano, Canon EF-S 18-55 IS, Tamron SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD, Speedlite 430EX II, Helios-44-2, MIR-1B

Coś już napisał

Domyślnie

Cena będzie chyba jednak bardziej zaporowa

The EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM is available from October priced £1599.99 / €1909.99 RRP inc VAT

źródło: dpnow.com, a na jessopie już jest właśnie za 1599Ł, to prawie 7,5K!!!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damiank Zobacz posta
    Cena będzie chyba jednak bardziej zaporowa

The EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM is available from October priced £1599.99 / €1909.99 RRP inc VAT

źródło: dpnow.com, a na jessopie już jest właśnie za 1599Ł, to prawie 7,5K!!!
    Jeśli cena się potwierdzi to nikt tego nie kupi, chyba że będzie to jakościowo genialne szkło, jednak w to nie wierzę. Co do wyglądu to dziwne jakieś to szkło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terry Zobacz posta
    Jeśli cena się potwierdzi to nikt tego nie kupi, chyba że będzie to jakościowo genialne szkło, jednak w to nie wierzę. Co do wyglądu to dziwne jakieś to szkło

Znając przeszłość i ceny jakie Canon życzył sobie podczas premier nowych szkieł to pewnie będzie to prawda.Pewnie trochę stanieje po roku (tak jak C15-85 który miał premierę rok temu i życzyli sobie za niego 3k ) ale na cuda nie ma co liczyć.
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Strona 7 z 34 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów