Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 116

Wątek: Lp-e6, czyli jak kupiłem oryginalną podróbę baterii

Domyślnie

Ostatnio kupiłem do 5d mark II za 99zł baterie zamiennik i mogę go ładować w oryginalnej ładowarce i wyświetla idealnie stan naładowania. Zachowanie identyczne co oryginał. Niestety nie wiem ile wytrzymuje bo dopiero kupiłem i zrobiłem kilka fotek... Ale pojemność identyczna link do sklepu http://www.akumulatorki.pl/

Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W ofercie na stronie nie ma informacji o tym akumulatorku:P znalazłem przez link allegro... ale najlepiej zadzwonić;]
    http://www.allegro.pl/item1090092658..._oryginal.html
    Ostatnio edytowane przez BywaSs ; 26-06-2010 o 12:53 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 450D, sigma 17-70mm 1:2.8-4.5, canon 50mm F1.4, 580EXII - Fotograf - Fotograf ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mam oba aku identyczne jak na fotach t00mcio, jedno z body, drugie dokupione. Oba z oficjalnej dystrybucji PL.

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Na allegro podrobki sprzedaja jako orginalne baterie:

http://canon-board.info/showthread.p...185#post834185

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Myślałem, że robię świetny interes

Myślałem, że już w Polsce nie ma ludzi, którzy po otrzymaniu zawiadomienia, że wygrali $ 100 000 (tylko trzeba kupić kupon za $100), nie wyrzucają tego do kosza.
    Albo, że za pół ceny można mieć przedmiot równie dobry, jak za pełną cenę...

Jak uczy doświadczenie, kto kupuje tanio, kupuje dwa razy...

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Bywalec Awatar cezarycezary
    Miasto
    kacwawa

Domyślnie

Jak nie wiadomo o co chodzi to kama o pieniadze ))

Domyślnie

kupilem canon 5d mark II z polskiej dystrybucji i wychodzi na to ze mam podrobiony aku!!!??? cos tu nie halo!!!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przecież baterie nie są robione w jednym tylko zakładzie i mogą się nieco różnić kolorem tworzywa, rodzajem znakowania itp. Na tym pierwszym foto brak hologramu na opakowaniu i obrazek kiepskiej jakości świadczy o tym że to podróba.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

wychodzi na to ze mam podrobiony aku!!!??? cos tu nie halo!!!
    Tym co się niezorientowali i oburzyli wyjaśniam, że nie udowadniałem tu jak wygląda bateria oryginalna, tylko jak podrabiana. Just tu subtelna różnica, jak w tym dowcipie o baronie Armagnac.

Po 2 miesiącach umiarkowanego uzywania, porównanie jest takie:
    - Bateria z dystrybucji Canona moze lezec kilka tygodni w plecaku bez widocznego spadku naładowania i pozwala na wykonanie około 1000 zdjęć razem z bardzo częstym uzywaniem monitorka LCD.

- Bateria z HK po 2 tygodniach w plecaku wskazuje 66% naładowania, a świeżo naładowana pozwala na wykonanie około 500 zdjęć + częste spogladanie na LCD
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Ja jakiś czas temu dokupiłęm tą baterię. Póki co (odpukać) zero problemów, czy to oryginał? Różnica w kolorze naklejki, w osłonie do baterii (napisach) drobne różnice. Może jakieś serii dla Stanów robią inaczej?

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

A co myślicie o tej aukcji: http://allegro.pl/item1185164794_ory...er_sprzed.html ?
    Ledwie 20zł tańszy, niż najtańszy znaleziony na ceneo, ale to wystarczy, żeby przyciągnąć ludzi. Hologram jest - inny niż u dinderiego, ale mogli zmienić wzór. Zastanawia mnie natomiast słaby druk na opakowaniu (ciemna bateria, że ledwo da się odczytać napis i magentowy zafarb naokoło)

Przy okazji - czy ktoś używał takiego zamiennika: http://allegro.pl/item1183042374_aku...k_orginal.html - jest to jedyny poza hahnelem, który podaje rzeczywistą pojemność, a nie cyferki z kosmosu jak 4000mAh.
    A hahnel imo jest nieopłacalny, bo za dopłatą ledwie 50zł jest oryginał.

Wiem, że jest osobny wątek o zamiennikach baterii - jedna osoba się pozytywnie wypowiedziała o tych zamiennikach - ale mam opory przed wsadzaniem do aparatu czegoś, na czym się producent wstydzi podpisać.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów