Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 116

Wątek: Lp-e6, czyli jak kupiłem oryginalną podróbę baterii

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Szał z tymi podróbami.
    Sam mam mocno podejrzaną sprawę. Akumulator LP-E6 w pudełku z hologramem, ale sama bateria ma niebieską część nadruku z ściętymi rogami a nie zaokrąglonymi, brak tłoczenia we wgłębieniu, a na dodatek naklejka sprzedawcy allegro (Naviinet) na samej baterii a zafoliowanie trochę tandetne. Numer seryjny po włożeniu baterii jest
    Zobaczymy jak się będzie zachowywać. Miał być oryginał.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Ja też kupiłem na allegro za 180 niby oryginał, który okazał się wstrętną podróbą 9fatalny wygląd plastiku i wykonania). Nawet ilość znaków S/N jakie zarejstrowała w body była inna. Odesłałem, odzyskałem kasę, kupiłem w Komputroniku za 250. Z Komputronika była w zgrzewanym opakowaniu z hologramem i tłoczeniem, działa perfect. Jak ktoś chce orginał to w pewnym sklepie lub hurtowni. Jak nie to lepiej kupić markowy zamiennik.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Gdzie w Polsce kupić oryginał?
    Tu (odbierałem osobiście, żeby zobaczyć, czy tez nie lecą w pręta): http://www.komputronik.pl/product/74...tor_LP_E6.html

Sprawdziłem, niestety bardzo często nie ma towaru
    Ostatnio edytowane przez arra ; 13-07-2011 o 15:48 Powód: Automerged Doublepost

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nadal nie ma żadnej sensownej podróby LP-E6? Mam cztery sztuki oryginałów, ale na dłuższe focenie przydały by się jeszcze ze dwa, tylko ceny oryginałów nie zachęcają do dodatkowych zakupów.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Podróba, za zamiennik to dwie różne rzeczy

Ja mam taki: http://allegro.pl/canon-lp-e6-eos-5d...717403511.html i działa jak na razie dobrze... kupiłem jakieś 9 miesięcy temu i nic się z nim nie dzieje, trzyma długo - nie robiłem jakiegoś szczegółowego porównania do oryginalnego, ale porównywalnie.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Dopiero zaczyna Awatar qbanez
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

No i stało się. Ja też dałem się nabrać i kupiłem nieświadomie "oryginalne" aku, które okazały się podróbą! Poszczerbiony plastik, wyciekający klej, czy inne świństwo, a na naklejce baterii po prostu literówki... Gość, który mi sprzedał to badziewie to NAVIINET. Omijać z daleka partacza. Aku na pierwszy rzut oka wygląda jak oryginał, więc włożyłem go do mojego 5d, co okazało się błędem, którego dłuuugo żałowałem, bo nie mogłem tego shitu wyjąć z mojego aparatu. Po wielu próbach udało się, jednak nie było tak łatwo jak założycielowi tegoż wątku... Sprzedawca NAVIINET w ogóle nie poczuwał się do oddania mi pieniędzy, dowody na to, że sprzedał mi podróbę puszczał mimo uszu, tak jak bym w ogóle ich nie przedstawiał. Kpił sobie ze mnie. Z resztą kontakt był bardzo utrudniony - na maile odpowiadał zdawkowo, telefoniczny kontakt nie możliwy, no po prostu kpina. Gość pieniądze oddał, dopiero jak zadeklarowałem, że pójdę na policję, do rzecznika praw konsumenta i du skarbówki - oczywiście obiecanych faktur nie było w paczce. Oprócz mnie, te aku kupiło jeszcze kilka osób (w tym jedna hurtowo - pewnie będzie sprzedawać dalej...). Z paroma osobami już mam kontakt, jeden z nich nawet myślał, że to normalne, że bateria mu się blokuje w aparacie i w ładowarce i wystawił pozytywa temu oszustowi. Ja wystawiłem rzeczowego negatywa, po czym dostałem negatywa odwetowego, oczywiście, bez argumentów. Gość ma jeszcze conajmniej trzy konta na allegro i oszukuje na większą skalę. Całą sytuację opisałem dokładniej tutaj: http://pokazywarka.pl/naviinet/
    Przestrzegam przed tym "sprzedawcą". Nikomu nie życzę tego przez co przeszedłem ja...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

NAVINET to firma, która sprzedaje wyłącznie podróby - zdążyłem sie o tym przekonać i w porę wycofałem. Jeśli kupno oryginału to tylko u przedstawiciela lub sprzedawcy z autoryzacją. Natomiast niezłą alternatywa jest zamiennik PHOTTIX z nowym chipem za 85 zeta
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna Awatar qbanez
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Bolek02 - naviinet przez dwa "i" - wyedytuj i popraw, bo nabruździsz w google jakiejś uczciwej firmie...
    Tak w ogóle, to dałem opis zdarzenia na wykop.pl:

http://www.wykop.pl/link/967601/navi...by-przestroga/

Jak ktoś ma tam konto, to niechaj wykopie, ku przestrodze. Dzięki wykopowi, w godzinę znalazło się aż trzech poszkodowanych przez tego oszusta.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbanez Zobacz posta
    Bolek02 - naviinet przez dwa "i" - wyedytuj i popraw, bo nabruździsz w google jakiejś uczciwej firmie...
    Tak w ogóle, to dałem opis zdarzenia na wykop.pl:

http://www.wykop.pl/link/967601/navi...by-przestroga/

Jak ktoś ma tam konto, to niechaj wykopie, ku przestrodze. Dzięki wykopowi, w godzinę znalazło się aż trzech poszkodowanych przez tego oszusta.
    Oczywiście miałem na myśli NAVIINET choć przypadkowo sprawdziłem i NaviNet na allegro akurat zablokowany
    Porządni sprzedawcy mają te aku oryginalne w ofercie za ok. 250zł
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 06-12-2011 o 15:07
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Wiecie co paranoja...
    Teraz to nie do końca wiadomo, czy te 250zł to też oryginał.
    Szybkie pytanie... Co w zamian? Jakiego używacie zamiennika i warto. Na Allegro widziałem Phottixa i Newella do 100zł. Który? Dzięki za odpowiedź.

takisefotograf
    Guest

Domyślnie

Ja używam zamiennika Delty i jest naprawdę OK

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów