Ja używam zamiennika Delty i jest naprawdę OK
Ja używam zamiennika Delty i jest naprawdę OK
Dzięki za info :-)
Jest ich trochę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czyli generalnie ciężko coś w tej materii powiedzieć, gdzie jest dobrze. Bo jak widać cena nie oznacza jakości i pewności.
Ostatnio edytowane przez michael_key ; 06-12-2011 o 16:26 Powód: Automerged Doublepost
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Tego? Z tą naklejką niebieską? Bo widziałem w tej cenie z czarne naklejki, może te czarne to starsze konstrukcje.
Ja kupowałem tutaj ( dają 2 lata gwarancji, sklep stacjonarny we Wrocku ) :
http://allegro.pl/akumulator-phottix...960819592.html
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 07-12-2011 o 07:18
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
A ja zaczynam wychodzić z założenia, że jak kogoś stać na aparat za 8kzł, to i stać go na aku do niego za 0,3kzł... Na Phottixach już się przejechałem w 400d kiedyś i to dwa razy - po paru ładowaniach, przestała ładowarka reagować na phottixa.
Ten, który mnie oszukał wystawił na swoim drugim koncie te aku za 220, więc nie wiem czy wysoka cena = automatycznie porządny sprzedawca...
Photixy są bardzo przyzwoicie wykonane, używam od jakiegoś czasu jako drugiej sztuki w gripie i bardzo ładnie trzyma napięcie, porównywalnie z oryginałem. Kupowałem w sklepie stacjonarnym, który się ogłasza również na Allegro, koszt z tego co pamiętam około 100 zł i żadnych problemów.
oczy + rynce + pstrykacz
Dzięki za link.
Ja tylko nie rozumiem jak ktoś mógł mieć wątpliwości co zdjeć akumulatorów z pierwszego posta. Przecież ewidentnie widać, że to podróbka. Jak kogoś oznaczenia i kolory nie przekonują, to wystarczyło spojrzeć na wymiary i niedokładne wykonanie detali...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")