Strona 40 z 66 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr Dundersztyc Zobacz posta
    zlecanie komuś jest "niefajne", zwykłe psucie rynku :-(
    Bo większość sobie duma tak "mam więcej zleceń, niż czasu hmmm" w tym momencie przychodzi aniołek i mówi do ucha "pooodziel się z innymi, odpuść, rób sam zdjęcia, twórz swój styl i pokazuj własne umiejętności tam gdzie możesz", a diabełek do drugiego ucha "stary olej zasady, weź nie bądź cienias i dawaj z biznesem, nie istotne czy będziesz fotoziutkiem, ważna jest kasa, znajdź jelonka/ów, puść z puszkami do kościoła, do tego obniż cenę żeby wytrzepać konkurencję, a w to miejsce zamiast jednego zrobisz 3 śluby. Potem zapuśc w PS akcje odszumiania, pitolnij biała ramkę i wio do labu, no stress and full hajs" A ludziska i tak przyjdą i tak.

Oczywiście opcja diabelska może mieć sens w przypadku, wiekszej kwoty za zlecenie, wiekszej dla fotografa i przede wszystkim, wynajęcie takiego fotografa, którego styl pasuje do naszego, tudzież jest lepszy/podobny (ale taki co jest lepszy ma weekendy zajęte). Kółko się zamyka.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Takie traktowanie potencjalnego partnera "produkuje" konkurencje.
    Bo jak ktoś zrobi te kilka ślubów za jakieś śmieszne pieniądze to się w końcu wkurzy i zacznie szukać własnych zleceń, pomijając pryncypała .

Domyślnie

pstrykając dla kogoś NIGDY nie wyrobisz sobie marki.
    Zzaznaczam, ze ja sie nie znam ale ja widze rozwój firmy i pozyskiwanie klientów w marketingu szeptanym. Panna Mloda zabiera album do pracy, pokazuje koleżankom, one zadaja pytanie kto wam robil bo są ładne... albo może pytaja : "Sluchaj wyscie slubowali pół roku temu - możecie polecic jakiegoś fotografa bo moja corka..... ".

Jeżeli "wykonawca" będzie "Foto-Pstryk spółka z zaułka" to Mlodzi nigdy nie powiedzą, ze zdjęcia robil im sympatyczny pan Milosz, tylko firma xxxx Już wykonawca zadba o to, zeby na CD albo na albumie byl do nich telefon
    Ty jesteś podwykonawcą. Jak jedziesz taksowka to później też pamietasz tylko nazwe korporacji a nie sympatyczngo starszego goscia który Cię wiózł.
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Domyślnie

to tak trochę jest jak piszesz, Jesteś nieznany dla nikogo, a mało tego robiąc zdjęcia dla jakiegoś "hurtownika", czasem bądź często będziesz je robił lepsze, co wpłynie na plus Twojego "pracodawcy". On zyska rozgłos, że fotki ma dobre a Ty 20 zł premii i **** zimna
    pzdr
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

150 zł za 10h pracy , plus dojazdy i własny sprzęt ... to nawet nie frajera co debila szukają
    no comment...

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    150 zł za 10h pracy , plus dojazdy i własny sprzęt ... to nawet nie frajera co debila szukają
    Debil to jedna z najlżejszych form upośledzenia umysłowego, często mylnie uważana za najpoważniejszą. Co innego idiotyzm . Tutaj sytuacja jest odwrotna.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miłosz Zobacz posta
    I wszystko jasne!
    Studio chce płacić 150 złotych za robotę (właśnie jestem po rozmowie).
    Wasze odpowiedzi przeczytałem przed chwilą - wychodzi na to, że studio chce mnie prosto w ...kaszę załadować!

Targować się, czy olać...?

Na własny biznes nie mam czasu - jedną robotę już mam, a jak już ktoś wcześniej napisał, przez studio idą zlecenia.
    Studio ma dwa zespoły fotograficzno-filmowe i na stałe współpracuje z orkiestrą - oferują usługę pakietową.

Zastanawiam się... czy warto ?
    O Matko! Pewnie, że nie warto. Dla 150 zł to mi by się nie chciało aparatu z torby wyciągać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    pstrykając dla kogoś NIGDY nie wyrobisz sobie marki.
    Zzaznaczam, ze ja sie nie znam ale ja widze rozwój firmy i pozyskiwanie klientów w marketingu szeptanym. Panna Mloda zabiera album do pracy, pokazuje koleżankom, one zadaja pytanie kto wam robil bo są ładne... albo może pytaja : "Sluchaj wyscie slubowali pół roku temu - możecie polecic jakiegoś fotografa bo moja corka..... ".

Jeżeli "wykonawca" będzie "Foto-Pstryk spółka z zaułka" to Mlodzi nigdy nie powiedzą, ze zdjęcia robil im sympatyczny pan Milosz, tylko firma xxxx Już wykonawca zadba o to, zeby na CD albo na albumie byl do nich telefon
    Ty jesteś podwykonawcą. Jak jedziesz taksowka to później też pamietasz tylko nazwe korporacji a nie sympatyczngo starszego goscia który Cię wiózł.
    Dokładnie tak jest.
    Będziesz anonimowy na każdym kroku.

Ja miałem powiedziane, że jakby ktoś pytał to wręczam wizytówkę firmy xxx bo dla niej pracuję i koniec.
    Moje nazwisko i imię jest tylko dla mnie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    to tak trochę jest jak piszesz, Jesteś nieznany dla nikogo, a mało tego robiąc zdjęcia dla jakiegoś "hurtownika", czasem bądź często będziesz je robił lepsze, co wpłynie na plus Twojego "pracodawcy". On zyska rozgłos, że fotki ma dobre a Ty 20 zł premii i **** zimna
    pzdr
    Jak zaczniesz robić lepsze to odchodzisz na swoje, a Pan pracodawca martwi się o jakość kogoś nowego bo nie wie kogo spotka
    No chyba, że Pan pracodawca ma to w d...e i liczy się dla niego tylko ilość (bardziej prawdopodobne skoro oferuje takie stawki i chyba liczy się, że spotka amatora, który się skusi).
    Ostatnio edytowane przez Dominooo ; 11-08-2010 o 23:57 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Debil to jedna z najlżejszych form upośledzenia umysłowego, często mylnie uważana za najpoważniejszą. Co innego idiotyzm . Tutaj sytuacja jest odwrotna.
    Fakt , powinienem tam wpisać coś w stylu @%@#^ ;]
    no comment...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

150zł to podstawowa stawka ... za godzine

Strona 40 z 66 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów