Strona 244 z 378 PierwszyPierwszy ... 144194234242243244245246254294344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 431 do 2 440 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur_o Zobacz posta
    Przyczyna jest taka, że w autostarcie masz jakiś loader,który jest wynikiem jakiegoś softu do kalibracji sprzętowej np. Eye-One Match3, który usilnie chce ładować przy włączaniu windowsa profil monitora zawierający korektę sygnału karty graficznej (modyfikacja LUT karty graf.) - czyli kalibracja programowa. Profile wynikowe z Color Navigatora używanego przy kalibracji graficznych modeli EIZO serii CE/CG nie zawierają takich modyfikacji karty graficznej, ponieważ, ze względu na to, że te monitory posiadają w pełni programowalną tablicę LUT, cały proces kalibracji odbywa się wewnątrz urządzenia.

Jedną z funkcji Color Navigatora jest mały programik ładujący się w tray'u tzw. ColorNavigator Agent. Jednym z jego zadań jest zarządzanie profilami monitora EIZO i nie dopuszczanie do systemu innych, przypadkowych profili wyświetlaczy zawierających np. wspomnianą korektę LUT karty graficznej.

Reasumując, jeżeli pojawia Ci się taki komunikat, to daj "Reset to default", żeby Ci nie bruździł żaden inny profil. Najlepiej jednak wywalić loadera(y) z autostartu, bo są w Twoim przypadku niepotrzebne - używasz przecież ColorNavigatora.

pzdr
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Sorry, w pierwszym zdaniu wkradł się chochlik Oczywiście chodziło mi o oprogramowanie do kalibracji PROGRAMOWEJ, czyli np. Eye-One Match 3.
    Monitor mam skalibrowany Eye-One Pro, profil wrzucony do systemu, a w autostarcie nie ma jakichkolwiek loaderów.
    Zainstalowałem ColorNavigatora bo będę robił rekalibrację i po zainstalowaniu pojawia mi się taki komunikat jak wspominałem wyżej.

Zgodnie z Twoją sugestią kliknąłem "Reset to default".
    Czy w dalszym ciągu będzie to poprawne rozwiązanie?

PS
    Dodam, że monitor to CG222W.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    I1 Display 2 to rozsądne minimum. Huey to nie jest kolorymetr nawet.
    Dziękuję za szybka odpowiedź.
    Odnośnie huey kupiłem "go" jako kolorymetr , jeżeli nie jest kolorymetrem to czym?
    Oddam do sklepu jeśli mnie w "bambuko zrobili"

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominooo Zobacz posta
    Monitor mam skalibrowany Eye-One Pro, profil wrzucony do systemu, a w autostarcie nie ma jakichkolwiek loaderów.
    Zainstalowałem ColorNavigatora bo będę robił rekalibrację i po zainstalowaniu pojawia mi się taki komunikat jak wspominałem wyżej.
    Zgodnie z Twoją sugestią kliknąłem "Reset to default".
    Czy w dalszym ciągu będzie to poprawne rozwiązanie?
    PS
    Dodam, że monitor to CG222W.
    Wywalić należy oprogramowanie od kalibratora i używać wyłącznie CN.

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    Dziękuję za szybka odpowiedź.
    Odnośnie huey kupiłem "go" jako kolorymetr , jeżeli nie jest kolorymetrem to czym?
    Oddam do sklepu jeśli mnie w "bambuko zrobili"
    Jeśli jest możliwość, oddać należy czym prędzej. Ta zabawka do niczego się nie nadaje.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Wywalić należy oprogramowanie od kalibratora i używać wyłącznie CN.
    Mam zainstalowanego tylko CN. Nigdy nie było instalowane inne oprogramowanie do kalibracji.

Tak więc przyczyna może być jakaś inna, że ten kominikat sie pojawia?

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Mam zainstalowanego tylko CN. Nigdy nie było instalowane inne oprogramowanie do kalibracji.
    Z kontekstu wynikało co innego. Co jest w Autostarcie? Może AdobeGamma? Może we właściwościach karty graficznej nie jest wszystko na default?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ten komunikat oznacza, że w system Windows został wpięty jakiś profil monitora z korekcją LUT karty graficznej. "Reset to default" przywraca i wpina w system poprawny profil Twojego CG222W. Możesz sobie ustawić to na stałe w Color Navigator Agent (prawy klawisz myszy na ikonę w tray'u) => When video gamma card changes => Restore default setting.
    Z kontekstu wynikało co innego. Co jest w Autostarcie? Może AdobeGamma? Może we właściwościach karty graficznej nie jest wszystko na default?
    A powiedz mi, czy od zawsze kalibrowałeś ten monitor używając wyłącznie CN?
    A może ktoś Ci go skalibrował używając np. iMatch3, następnie wywalił oprogramowanie, zostawiając jedynie wpięty w system profil Twojego monitora, jednakże profil nie pochodzący z CN, a więc zawierający korektę LUT karty graf.
    Ostatnio edytowane przez artur_o ; 10-08-2010 o 22:47 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

To nie do mnie chyba było?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To nie do mnie chyba było?
    Kurcze, chyba już wyłączę komputer

Domyślnie

Ten komunikat oznacza, że w system Windows został wpięty jakiś profil monitora z korekcją LUT karty graficznej. "Reset to default" przywraca i wpina w system poprawny profil Twojego CG222W. Możesz sobie ustawić to na stałe w Color Navigator Agent (prawy klawisz myszy na ikonę w tray'u) => When video gamma card changes => Restore default setting.

A może ktoś Ci go skalibrował używając np. iMatch3, następnie wywalił oprogramowanie, zostawiając jedynie wpięty w system profil Twojego monitora, jednakże profil nie pochodzący z CN, a więc zawierający korektę LUT karty graf.
    Nie kalibrowałem jeszcze na swoim komuterze.
    Monitor był oprofilowany u sprzedawcy i profil otrzymałem wraz z monitorem. Monitor podłączyłem do kompa, profil wrzuciłem do systemu, ustawiłem jako domyślny i koniec.
    Chcę w tym tygodniu skalibrować już u siebie ten monitor, dlatego zainstalowałem CN.

Z danych otrzymanych od sprzedawcy wynika, że używał do klibracji oprogramowania CN.

W tej chwili w Autostracie jest CN Agent.
    Wcześniej nie było innego, no chyba, że Catalyst Control Center (od sterownika karty) też może coś namieszać?
    We właściwościach karty graficznej jest wszystko default.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z danych otrzymanych od sprzedawcy wynika, że używał do klibracji oprogramowania CN.
    No to chyba jesteśmy w domu Sprzedawca chyba nie bardzo go skalibrował ColorNavigatorem... Tak dla 100% pewności - podeślij mi proszę ten profil na PM, to zaraz wszystko będzie wiadomo

Strona 244 z 378 PierwszyPierwszy ... 144194234242243244245246254294344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów