Strona 247 z 378 PierwszyPierwszy ... 147197237245246247248249257297347 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 461 do 2 470 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ponowie pytanie które kila razy przewinęło się przez wątek... czy w trójmieście funkcjonuje firma / osoba zajmująca się profesjonalnie kalibracją monitorów?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kendzi1 Zobacz posta
    drugi do porownywania zdjec (gama 1.8, 5000k i to bylo standartowy profil)
    Znaczy do czego?
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kendzi1 Zobacz posta
    drugi do porownywania zdjec (gama 1.8, 5000k i to bylo standartowy profil)
    5000K i gamma 1,8 nie jest dobrym rozwiązaniem do porównywania zdjęć - papiery fotograficzne zawierają tonę OBA i zwykle oświetlone światłem 5000K są wizualnie bardziej chłodne niż monitor. Najlepiej pracować przy tej samej kalibracji z jednym i drugim.

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

A ja postawiłem dziś na biurko Eizo s2233W o którym niedawno pisałem i.... pierwsze co zmieniłem to temp. barwy z 6500 na 7000k bo bardzo żółtawa wydawała mi się biel...

Ale kolejny problem już nie jest taki błahy... Gdy ustawie czarny ekran - widze jasne plamy na ekranie, tak jak bym lekko przyciskał ekran... Plamy mają z 7cm długości i z 3 szerokości... Przy jaśniejszych kolorkach nie widać.. Przy czarnym widać... No i biel jest w rogach ciutke ciemniejsza (jak by żółtawa minimalnie)... Rozumiem że monitor do wymiany tak ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    Ponowie pytanie które kila razy przewinęło się przez wątek... czy w trójmieście funkcjonuje firma / osoba zajmująca się profesjonalnie kalibracją monitorów?
    Ja szukałem i nie znalazłem. W końcu kupiłem kalibrator.
    Spróbuj w firmie "Żelazny" we Wrzeszczu, ponoć sporadycznie zajmowali się kalibrowaniem ale czy profesjonalnie to wątpię.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    A ja postawiłem dziś na biurko Eizo s2233W o którym niedawno pisałem i.... pierwsze co zmieniłem to temp. barwy z 6500 na 7000k bo bardzo żółtawa wydawała mi się biel...

Ale kolejny problem już nie jest taki błahy... Gdy ustawie czarny ekran - widze jasne plamy na ekranie, tak jak bym lekko przyciskał ekran... Plamy mają z 7cm długości i z 3 szerokości... Przy jaśniejszych kolorkach nie widać.. Przy czarnym widać... No i biel jest w rogach ciutke ciemniejsza (jak by żółtawa minimalnie)... Rozumiem że monitor do wymiany tak ?
    Takie plamy mam o
    http://img576.imageshack.us/img576/4094/plamy.jpg
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

huh, wygląda to na odbicie okna w monitorze
    pkt 8 regulaminu

Domyślnie

no ale odbicie to nie jest ;]
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Czy ktoś się może orientuje, czy Eizo SX2462W ma na wyposażeniu taką osłonę ?

Jeśli nie to gdzie i za ile można ją kupić ?
    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Na wyposażeniu nie ma, ale dokupić można:
    http://monitory.mastiff.pl/opisy.php...z%20serii%20CE

Znalazłem taki test w którym piszą jednak o osłonie, to w końcu ona jest dodawana czy nie.

http://www.swiatobrazu.pl/eizo-flexs...a-20029.html,1

Cyt."
    Eizo FlexScan SX2462W to tegoroczny zdobywca Złotego Fotonu w kategorii Najlepszy Monitor. Jest to panel z serii FlexScan, dedykowanej do pracy biurowej, systemów CAD, ale także dla fotografów – posiada aż 98% pokrycia przestrzeni barw adobeRGB. Zapraszamy do przeczytania testu tego interesującego monitora!

Zawartość opakowania, instalacja i obsługa

Monitor dostarczany jest w sporym, kartonowym pudle. Niestety, dwa wycięcia znajdujące się po bokach mające służyć za uchwyty umieszczone są zbyt wysoko. W efekcie przenoszenie monitora staje się dość uciążliwe.

W opakowaniu znajdziemy, oprócz dobrze zabezpieczonego panelu, osłonę przeciwodblaskową, 5 letnią gwarancję, instrukcję szybkiego uruchomienia, płytę z pełną instrukcją użytkownika i oprogramowaniem oraz komplet potrzebnych kabli. Warto podkreślić, że monitor jest właściwie od razy gotowy do użytku – wystarczy umieścić go na biurku, podpiąć przewód zasilający, sygnałowy, USB i można przystąpić do pracy. Odpadają problemy z montowaniem podstawy, przykręcaniem jej, itp."

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Znalazłem taki test w którym piszą jednak o osłonie, to w końcu ona jest dodawana czy nie.
    NIE JEST DODAWANA.
    Być może do redakcji trafił egzemplarz z osłoną z inicjatywy firmy wypożyczającej sprzęt do opisu.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 247 z 378 PierwszyPierwszy ... 147197237245246247248249257297347 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów