Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Frankencamera, czyli aparat z otwartym systemem operacyjnym

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Takie oprogramowanie jest bardzo uzyteczne, zmusza innych producentow do oferowania wiekszej/lepszej jakosci produktow. Jeden bedzie uzywal podstawowej wersji, a inny polaczy dofmastera z opcja ustawiania przyslony, i w ten sposob np bedzie mogl wpisac w aparacie ze glebia ostrosci ma miec 30cm, i niezaleznie od ogniskowej - soft aparatu przeliczy jak trzeba i ustawi taka przyslone by bylo 30cm ostrosci To jest tak jak z komorkami, jedni uzywali normalnej 3310, a inni modowali soft by miec lepsze/uzyteczne opcje. Pozniej symbian, windows mobile. Wszystko to dla tych - ktorzy lubia kombinowac Jak najbardziej jestem za open soure

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    a inny polaczy dofmastera z opcja ustawiania przyslony, i w ten sposob np bedzie mogl wpisac w aparacie ze glebia ostrosci ma miec 30cm, i niezaleznie od ogniskowej - soft aparatu przeliczy jak trzeba i ustawi taka przyslone by bylo 30cm ostrosci
    Czyli jak zrobić z lustrzanki małpkę, a z fotografii focie. Zero frajdy, własnego wkładu. ;-)

Nie mniej pomysł ciekawy i myślę, że dość prosty do zrealizowania...

Domyślnie

Piszecie o DOF masterach, grach i innych funkcjach, a zapomnieliście o podstawowych:
    - fotografowanie i bezpośrednie przesyłanie zdjęć na Facebooka, NK itp.
    - filmowanie HD oraz bezpośredni transfer zdjęć np. na YouTube
    Oczywiście dla posiadaczy gripów z WiFi, chyba, że do tego czasu WiFi pojawi sie już w puszkach.

:-D

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Czyli jak zrobić z lustrzanki małpkę, a z fotografii focie. Zero frajdy, własnego wkładu. ;-)

Nie mniej pomysł ciekawy i myślę, że dość prosty do zrealizowania...
    No wlasnie nie ;-) Cala frajda zeby sobie to stworzyc, napisac, skonfigurowac, pobabrac sie w kodzie itp :-) Pokaz mi malpe w ktorej mozesz sobie skonfigurowac glebie ostrosci

A rozwiazan na opensource jest duuuuuuuuzo wiecej niz dof, snake itp.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    No wlasnie nie ;-) Cala frajda zeby sobie to stworzyc, napisac, skonfigurowac, pobabrac sie w kodzie itp :-) Pokaz mi malpe w ktorej mozesz sobie skonfigurowac glebie ostrosci

A rozwiazan na opensource jest duuuuuuuuzo wiecej niz dof, snake itp.
    Wydaje mi się, że to wszystko dąży do uproszczenia całej fotografii i w pewnym momencie jedyną ingerencją człowieka w proces tworzenia zdjęcia pozostanie naciśnięcie spustu. Jedna osoba napisze, tysiąc tylko odpali... Zresztą trudno się czegokolwiek nauczyć jeśli ma się 150 narzędzi, które robią wszystko za Ciebie... Jeśli chodzi o takie rozwiązanie w segmencie profi, to jestem za. Ale nie w segmencie EL i semi-profi.

Uprawnienia umieszczania postów