sigma 8-16 tez znieksztalca.
chodzi mi o to, zeby te znieksztalcenia sprawialy wrazenie interesujacych i estetycznych, a nie ciezkich i karykaturalnych![]()
sigma 8-16 tez znieksztalca.
chodzi mi o to, zeby te znieksztalcenia sprawialy wrazenie interesujacych i estetycznych, a nie ciezkich i karykaturalnych![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Koledzy, gdybyście stanęli przed wyborem body z głównym przeznaczeniem ślubnym to co byście wybrali: używane 5d (biorąc pod uwagę wszystkie jego zalety, oraz wady płynące z kupna używanego sprzętu - np. nieznany przebieg, etc) czy nowe 7d? Cena w/w jest dość zbliżona a w końcu 7d jednak byłoby nowe, z gwarą. Szklarnia to: T17-50, 85, 50 + 30D + 430exII. W planach 28 1.8 i w dużo dłuższych planach C24-70? Coś wyrzucić, zmienić, jakieś sugestie?
FF to FF. Przebieg można sprawdzić. Wywalił bym tamrona i kupił fisza.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Koreańskiego fisha też planuję, z tego wszystkiego nawet nie napisałem. Tamrona sprzedam jeśli zdecyduję się na wejście w FF i kupno (daleka przyszłość 24-70). Póki co jednak dobrze się sprawuje, wygodne bo co zoom to zum![]()
Ja nie lubię zumów więc nie bardzo rozumiem. Co stałka to stałka, a ten tamron raczej dobry nie jest. Zamiast 24-70 lepiej dokup drugie FF.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
a ze szkieł zostawić 28, 50 i 85 + fisz? Kurcze, wszyscy tak polecają te FFy, aż się zastanawiam nieraz czy Crop'em można jeszcze jakieś zdjęcie porządne strzelić?![]()
![]()
Tak właśnie. Ew. jak koniecznie chcesz cropa to kup 24L na 5D na 30D 50 albo 85 i jedziesz.
Pank, dzięki Ci za rady. Prawdę pisząc właśnie o takim czymś jak piszesz myślałem/na początku bardziej budżetowo bo 5d + 28/ jedyne czego się boję to gdzie dostać z dobrych łap 5d nie zajeżdżone... no i oczywiście w zjadliwej cenie![]()