Strona 661 z 1000 PierwszyPierwszy ... 161561611651659660661662663671711761 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 601 do 6 610 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    No idź już spać i takich głupot już nie pisz
    Tamron jest konkurencyjny (i to bardzo konkurencyjny) tylko ceną i rozmiarami
    Myślę, że jest na tyle konkurencyjny ceną i tym co z niego potrafi sie wycisnąć, że nie ma sensu dopłacać do 24-70. A zaoszczędzone pieniądze radzę dokupić jakąś stałkę.
    Tak uważam bo miałem je obydwa, obydwa bardzo dobre egzemplarze, i jak ktoś gwożdzi obiektywem nie wbija to tamron jest ok.
    Nie mówie tutaj, że ela jest zła, tylko nie ma aż tak znacznej różnicy w efekcie finalnym jaka jest w cenie.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    Nie mówie tutaj, że ela jest zła, tylko nie ma aż tak znacznej różnicy w efekcie finalnym jaka jest w cenie.
    Oczywiście - prawo malejącej użyteczności końcowej działa i tutaj Więc każdemu wg. potrzeb i grubości portfela - dla jednego decydujące może być 4mm na szerokim końcu, dla innego kultura pracy AF (sam często chwaliłem zachowanie AF w Tamronach, jednak USM elki to inna liga), a dla innego jeszcze zaoszczędzone 3k zł.

Choć rzeczywiście chyba się trochę zapędziłem i dla kolegi, który chce skompletować sprzęt na śluby w budżecie 7k zł Tamron na start będzie lepszym wyjściem.
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Coś już napisał

Domyślnie

Ostatnio znowu jest moda na zdjęcia pozowane w plenerze więc lampy studyjne raczej są wskazane. Co sądzicie?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Polecam systemowe - HSS niezastąpiony.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Po co ciągnąć ze sobą graty studyjne jak można spokojnie poradzić sobie z lampami systemowymi? Warunek, raczej nie w południe i w pełnym słońcu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

przypomnijcie mi please który wyzwalacz przenosi HSS ?

zamierzam na razie podpinać 2x430 EX do parasolki - czy to wystarczy żeby w cieniu doświetlić ładnie dwie osoby ? Ewentualnie w słońcu ale powiedzmy późno popołudniowym ?
    Parasolka będzie odbijająca biała albo srebrna żeby nie tracić mocy lampy - duża - 150 cm.....

a bez HSS ? ciężko będzie jeśli będę chciał na otwartych dziurach pracować....
    ?

Miasto
    wawa

Domyślnie

W cieniu nie będziesz potrzebował hss. Przenoszą to PW radiopoppery i te chińskie pixelcośtam. Jak już będziesz potrzebował hss to 2x430 to raczej mało, mi w 3x580 czasami brakuje mocy. Wszystko zależy od tego jak krótkie czasy będą potrzebne.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    W cieniu nie będziesz potrzebował hss. Przenoszą to PW radiopoppery i te chińskie pixelcośtam. Jak już będziesz potrzebował hss to 2x430 to raczej mało, mi w 3x580 czasami brakuje mocy. Wszystko zależy od tego jak krótkie czasy będą potrzebne.
    no to jeszcze trochę lamerskie pytanie:

przy HSS im krótszy czas migawki tym więcej mocy trzeba na lampie ?

:-/

Miasto
    wawa

Domyślnie

Dokładnie tak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Dokładnie tak.
    kurna olek, ale czemu ? jak to wytłumaczyć ?

:-/

Strona 661 z 1000 PierwszyPierwszy ... 161561611651659660661662663671711761 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów