Strona 646 z 1000 PierwszyPierwszy ... 146546596636644645646647648656696746 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 451 do 6 460 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja byłem na ślubie, gdzie dziadek panny młodej biegał z mlutką kamerką. A że kościół duży, to posuwał między księdzem a ołtarzem.
    Pobożny widać był, bo zawsze się kłaniał bozi wypinając na wszystkich cztery litery. Robił to prawie przez cały czas, łażąc tam i z powrotem.
    Cholerykiem będąc, opieprzał dobitnie wszystkich którzy chcieli go usunąć.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tutaj akurat martwią mnie te plastikowe "connectory" dzięki którym możemy szybko odpiąć aparat od uprzęży. Niestety - szybko.
    1)złodzieje
    2)przypadkowe wypięcia

Dochodzi również kwestia dużego latania sprzętu podczas poruszania się/schylania/kucania. Za luźno to lata. Ideałem jak dla mnie byłby taki pasek, hmm, jak to opisać. Spróbuję :

pasek składa się z 2 części :
    1) paska łączącego szlufki aparatu (tak jak normalny pasek Canona), tyle że z takiego śliskiego materiału (jak to w canonowych paskach przy samych szlufkach aparatu jest, takie czarne wąskie)
    2) gąbeczki na ramię, przez którą gładko przelatywałby pasek opisany w nr 1). Dzięki temu mielibyśmy usability takie jak w Z-strapie (dzięki temu, że pasek by się ślizgał), ale i również wygodę związaną z noszeniem aparatu na pasku po ukosie (gąbeczka na lewym ramieniu, aparat na prawym biodrze/nerce/kawałku brzucha)Nie dynda za bardzo? Nie obija ciała? Dla mnie idealnym sposobem noszenia 2 puszek to właśnie jedna pucha na skos, a druga podczas focenia normalnie na szyi, a podczas dłuższego niefocenia na drugi skos. Tyle że jest jeden podstawowy problem : tej puszki, której pasek jest pod spodem nie idzie łatwo wydobyć i przyłożyć do oka
    Cos chyba wyolbrzymiasz?
    Złodziej jak bedzie chcial to nic go nie powstrzyma, zdejmie Ci z szyi, przetnie pasek lub oddasz sam i itp i td.
    Ja nosze na tych zapinkach body tylko ze na pasku na szyję (tez sie obawiałem ze sie rozepnie)
    Testem bylo noszenie statywu nigdy sie nie rozpielo wiec poszedlem w te paski i nie widze lepszego rozwiazania, moge dopiac aparat do paska, szelek, i innych.
    Nie wiem o jakim lataniu piszesz, przeciez nie bedziesz z tym biegal

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aqua Zobacz posta
    Nie wiem o jakim lataniu piszesz, przeciez nie bedziesz z tym biegal
    Zdarza się, i to nierzadko.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Odebrałem dziś 5D mk1. Jestem w szoku - faktycznie iso 3200 w pełni używalne. Struktura szumu jest zupełnie inna niż z cropa. Szkoda że chwilkę później wpakowałem swoją kartę do mk2 kolegi. Tam iso 6400 z srawa to po prostu poezja. Jutro przychodzi 28/1,8 a w piątek chrzest bojowy sprzetu. Dzięki wszystkim za porady i sugestię.

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Zdarza się, i to nierzadko.
    NA tych szelkach co podeslaelm link?

Paski mocowane zaczepami metalowymi jak tu
    http://www.reporterstrap.com/reporter.swf

nie podobaj mi sie, beda obijac sprzet

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aqua Zobacz posta
    NA tych szelkach co podeslaelm link?
    Zdarza mi się biegać ze sprzętem.

Domyślnie

do "biegania" jest ten http://www.reporterstrap.com/reporter.swf oczywiście trzeba podtrzymywać aparaty
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A czy ktoś stosuje taki pasek na jeden aparat? Co z druga puszką - normalnie na szyji wisi?

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    A czy ktoś stosuje taki pasek na jeden aparat? Co z druga puszką - normalnie na szyji wisi?
    używam tego sposobu i bardzo sobie go chwalę. w tych szelkach duo wyglądałbym jak kowboj podczas ślubu
    Regulamin pkt 8

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    do "biegania" jest ten http://www.reporterstrap.com/reporter.swf oczywiście trzeba podtrzymywać aparaty
    Przy kadym pasku trzeba trzymac aparat jak sie begnie

chyba ze to:

http://www.optechusa.com/product/det...&CATEGORY_ID=4

Strona 646 z 1000 PierwszyPierwszy ... 146546596636644645646647648656696746 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów