ja bym wziął 5d1 i 24L..
Szkła nie tanieją (a już nie tej klasy) a puszki owszem..
ja bym wziął 5d1 i 24L..
Szkła nie tanieją (a już nie tej klasy) a puszki owszem..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Popieram, dodatkowo pewnie filmami pobawisz się chwilę i odstawisz, mogę się mylić
Nie patrz tak na te cyferki iso, bo i tak liczy się głównie kadr![]()
Mialem 5dmkI w lapkach przez 3 dni i przestrzelilem niz z 1500 fotek. To dobra puszka i kupie ja jako 2 body ale jako pierwsze wole mkII. Jednak to kilka lat roznicy w konstrukcji i technologi.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Też się chętnie dowiem gdzie ta technologia. Upchali więcej pixeli w matrycy i dali wyższe iso. Inna sprawa że jako główne body pewniej mieć nówkę sztukę.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Pitu pitu mnie tam bardziej pasują foty z nowej piątki , mam na myśli to co rejestruje aparat , po 3 ślubach takie mam po prostu odczucia. I przez to wole jednak zdecydowanie 5d2 , w połączeniu z wyższym iso i rozdziałką 5600px na dłuższym można sporo wyciągnąć.
no comment...
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
Zacząłem ostatnio robić zdjęcia na ślubach jako drugi fotograf. Mam 5D mark II i 24-105. Zastanawiam się czy nie sprzedać tego szkła i nie kupić 50 1.4 i 85 1.8 a z czasem dokupić 15 2.8. Co o tym myślicie?
Myślę, że gdybyś przeczytał ten wątek to wiedziałbyś że idziesz w dobrym kierunku
A tak poważnie - to Ty powinieneś wiedzieć czego (jakich ogniskowych i światła) potrzeba Ci najbardziej. Pamiętaj, że jak kupisz 50 i 85 to zabraknie Ci szerokiego kąta... a fiszka 15mm Ci go raczej nie zastąpi...
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
czytam ale się niecierpliwię..to w końcu 636 stronto może 20 mm 2.8 zamiast fiszki chyba że masz inne propozycje ?