Strona 586 z 1000 PierwszyPierwszy ... 86486536576584585586587588596636686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 851 do 5 860 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie..
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Nie..
    ok, dzięki za info.

ciekawe że nas nie pogonili jeszcze z tego wątku - w końcu fotoksiążka to nie "sprzęt do ślubów".

pewnie Vitez ma wolne albo śpi.

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce/Katowice

Domyślnie

Pank - nie rozumiesz co napisałem. Wg mnie, nie każda foto-książka jest lepsza od albumu. A Ty piszesz, że każda.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ależ skąd. Dokładnie napisałem jaka, ma być normalnie wywoływana i sklejana na papierze foto to nie każda, drukowany badziew np. z fotojokera pozostaje tylko drukowanym badziewiem.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Pank - nie rozumiesz co napisałem. Wg mnie, nie każda foto-książka jest lepsza od albumu. A Ty piszesz, że każda.
    to już rzecz gustu..... grunt żeby klient był happy.

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

W lipcu cykam pierwszy ślub i chciałbym zapytać was co sądzicie o zestawie:

5D
    400D + Grip

Sigma 18-50 f/2.8
    Canon 28 f/2.8
    Canon 50 f/1.8 (mogę też pożyczyć 50 f/1.4)
    Canon 85 f/1.8
    Canon 70-200 f/4

Canon 430EX II

Oczywiście zapas akumulatorów i zapas kart pamięci.
    Nie wiem czy nie szukać czegoś super szerokokątnego. Bo najszerszy byłby canon 28 ..

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce/Katowice

Domyślnie

Ależ skąd. Dokładnie napisałem jaka, ma być normalnie wywoływana i sklejana na papierze foto to nie każda, drukowany badziew np. z fotojokera pozostaje tylko drukowanym badziewiem.

Doprawdy? Pozwoliłem sobie poniżej przytoczyć Twoje słowa. Ani słowa o "badziewiu z fotojokera". To w końcu jak? Rozgraniczasz wg jakości foto-książki, czy wszystkie zestawiasz w jednym szeregu?

A to temu że z fotoksiążek nie wypadną odklejone zdjęcia, to raz, dwa, nie pogną i nie podrą się przekładki z kalki, trzy, nie pomientolą się rogi, cztery, fotoksiążka z okładką foto wygląda bosko, pięć, młodym którzy pierwszy raz widzą coś takiego gały wychodzą na wierzch że tak można, wystarczy? Trwalej i ładniej po prostu.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf
    Rozgraniczasz wg jakości foto-książki, czy wszystkie zestawiasz w jednym szeregu?
    Mam nadzieję, że rozgraniczasz też albumy. Bo porządny album np. Barańskiego czy Digitala w ekoskórce, a tania śmierdząca kwasem tandeta z Empolu, Polmodii czy innego syfu to trochę różnica, hę?

Jeśli chodzi o mnie to albumy tradycyjne uważam za przeżytek - mają jedno kluczowe ograniczenie - formaty odbitek. W fotoalbumie mogę projektować rozmiary, jakie chcę, do tego w grę wchodzą różne stylizacje. Właściwie to ocieramy się już o twórcze designerstwo dopasowane do osobowości pary młodej. Ale jeśli ktoś chce, to dostaje.

Oprawy - czy to skórzane, plexi, akryl itd. nie są tak istotne. Fotoalbumy i tradycyjne albumy mogą mieć takie same.

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski
    kodak endura jedwabisty
    Obecnie to standard. Właściwie nie do końca, bo laby zaczynają przechodzić na satynę, ale fuji. Nawet CEWE zaczęło robić na papierze fotograficznym. Jakieś badziewie typu kredowego, to już chyba mało kto robi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez piotr_knap"
    fotoksiążka z okładką foto wygląda bosko
    Trochę przesadzasz. Powiedzmy fotoalbum w zamszu z grawerowanym napisem i okonkiem na zdjęcie, to tak, ale zwykłą fotoksiążką za bardzo nie ma się co ekscytować...
    Ostatnio edytowane przez Kinski ; 22-04-2010 o 04:17 Powód: Automerged Doublepost
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    Dokładnie o to samo WB skóry, sukni, tła czy co tam się może innego trafić, raz to składanie 2 warstw, a innym razem więcej.
    są na to szybsze sposoby
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    i nie stękają czasem że chcieliby "to zdjęcie jak tak się ładnie przytulają" raczej w kolorze niż w bw ?
    hehe, do momentu jak się okaże, że wsadził zamiast gości jakąś zarąbistą fotę z kościoła tyle że kogoś zupełnie niezwiązanego z owym ślubem (miałem sytuację gdy elegancko ubrana babcia ciągnęła ze sobą trójkę dzieciaków i psa a w tle wychodzili młodzi z kościoła- babcia jednak była osobą z innej imprezy) lub zrobi kilka pięknych zdjęć młodej z cienkim papierosem i przy oddawaniu albumu okaże sie że tatuś nie wie o nałogu córki Album w tym przypadku ma tę zaletę- można pojedyncze zdjęcia odkleić- ja raz nawet po 2 miesiącach. W fotoksiążce lipa. Dla mnie takie zadufanie w sobie i 100% wiara, że wiem wszystko najlepiej i ja wybiorę i ja robię po swojemu trąci amatorką, ze wskazaniem na lans "artystyczny" bez liczenia się z klientem.
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 22-04-2010 o 08:08 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszlada Zobacz posta
    W lipcu cykam pierwszy ślub i chciałbym zapytać was co sądzicie o zestawie:

5D
    400D + Grip

Sigma 18-50 f/2.8
    Canon 28 f/2.8
    Canon 50 f/1.8 (mogę też pożyczyć 50 f/1.4)
    Canon 85 f/1.8
    Canon 70-200 f/4

Canon 430EX II

Oczywiście zapas akumulatorów i zapas kart pamięci.
    Nie wiem czy nie szukać czegoś super szerokokątnego. Bo najszerszy byłby canon 28 ..
    Dasz radę
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Strona 586 z 1000 PierwszyPierwszy ... 86486536576584585586587588596636686 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów