Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: 16-letnia Polka w japońskim Vogue'u

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Sid , dialog z Tobą to troche jak dialog z wyznawcą ojca rydzyka, miałem pare razy okazje i wiele to sie nie różniło .

niech każdy rozumuje to po swojemu, temat i tak daleko odszedł od głównego wątku wiec z mojej strony nie ma sensu tego dalej ciągnąć.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    Sid , dialog z Tobą to troche jak dialog z wyznawcą ojca rydzyka, miałem pare razy okazje i wiele to sie nie różniło .
    Prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem:
    - Jaki dialog? Napisałeś coś, ja to skomentowałem. Pierwszy komentarz jaki widzę z Twojej strony pod swoim adresem, to od razu ucięcie tematu.
    - Czemu jak z wyznawcą Ojca Rydzyka? Jakiś konkretny powód, czy tylko dlatego, że Ty i ja mamy różne opinie na ten sam temat? Jeżeli to drugie, to dalej nie rozumiem porównania.

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    niech każdy rozumuje to po swojemu, temat i tak daleko odszedł od głównego wątku wiec z mojej strony nie ma sensu tego dalej ciągnąć.
    Skoro nie chcesz tematu dalej ciągnąć, nie mam nic przeciwko, tylko czemu zamiast po prostu przestać się w nim udzielać, lub napisać, że to wszystko z Twojej strony, porównujesz mnie do jakiejś grupy, która jest mi obca. Chyba po to, żeby wywołać jakiś konflikt czy zmienić tory dyskusji, bo chyba nikomu na zakończenie dyskusji, przy podaniu ręki i na zgodę nie mówi się "jesteś jak wyznawca Ojca Rydzyka"?

Ja nic innego poza prowokacja w tym nie widzę. Tym bardziej nie zamierzam się tym przejmować.

Ja od samego początku podkreślałem, że nie mam nic do metod wychowawczych innych osób, a wszystko co piszę to moje zdanie. Daleki jestem od mówienia innym ludziom jak mają wychowywać swoje pociechy. Zwracam jedynie uwagę na pewne sprawy, a każdy z tego wyciągnie dla siebie co uzna za wartościowe, albo zignoruje w całości.

To, że piszę, że rodzice ponoszą odpowiedzialność za decyzję dzieci przecież nie oznacza, że rodzic ma postępować w jakiś konkretny sposób. Ma robić co uważa i uważać co robi. To wszystko.

Domyślnie

Ja może kilka słów o sobie powiem: nie "puszczam się" za zdjęcia, modeling traktuję jako dodatek do życia i nie poprzewracało mi się w głowie od tego (jeszcze i mam nadzieję w ogóle), uczę się dobrze (moja średnia na koniec roku 4,33 więc chyba nie jest źle). Rodziców było baaaaaaardzo trudno namówić do jakich kolwiek sesji ponieważ chcą, ja też, żebym miała coś w głowie i ukończyła szkoły.
    Dziękuję.

Domyślnie

OFFTOP:
    Cytat Zamieszczone przez wzwplxdd Zobacz posta
    Ja może kilka słów o sobie powiem: nie "puszczam się" za zdjęcia, modeling traktuję jako dodatek do życia i nie poprzewracało mi się w głowie od tego (jeszcze i mam nadzieję w ogóle), uczę się dobrze (moja średnia na koniec roku 4,33 więc chyba nie jest źle).
    Matko. Najpierw ojciec, a teraz Ty. Normalnie czuję się jak bym co najmniej honor waszej rodziny obraził zakładając ten temat. Już nam Twój tata pisał, że się nie puszczasz, dobrze uczysz. Teraz Ty to powtarzasz. Przyjąłem do wiadomości.

Rodziców było baaaaaaardzo trudno namówić do jakich kolwiek sesji ponieważ chcą, ja też, żebym miała coś w głowie i ukończyła szkoły.
    Dziękuję.
    W dodatku specjalnie żeby napisać założyłaś konto. Wygląda jak by Twój ojciec poczuł się urażony, tym co napisałem o zbyt (IMHO) młodych modelkach, a Ty go usprawiedliwiasz. Mam wrażenie, że za bardzo wzięliście sobie temat do serca. Trochę głupio to wygląda jak temat jest o młodych modelkach ogólnie, inni offtopują w okolicach tematu, a wy ciągle postujecie w odniesieniu do mojego posta, w którym wyraziłem się niepochlebnie na temat 2 zdjęć i tego, że ktoś napisał ogólnie (chociaż nie powinno się ugólniać. Mimo to każdy zrozumiał, że ten ogólnik jak każdy inny zawiera wyjątki. Nie ma więc potrzeby pisać tutaj, że masz dobrą średnią), że modelki za wiele w głowie nie mają. Mnie bardziej interesowało zdanie forumowiczów na temat tego, dlaczego wykorzystuje się młode dziewczyny. Padły takie argumenty jak: dobra cera, bardziej zadbane, łatwiej przerobić młodszą na starszą niż odwrotnie i podobne. Co do dwóch zdjęć, które uznałem za zbyt wyzywające, to tylko moje zdanie i nie ma obowiązku się do tego stosować. Można mi je mieć za złe, ale nie można stwierdzić, że jest niepoprawne. W końcu każdy ma swój własny rozum. Podsumowując: Piszemy w ogólnikach, ale każdy wie, że są wyjątki, także możecie Państwo zejść z tonu. A jak chce Twój tata dowiedzieć się opinii na temat Twoich zdjęć, to wystarczy założyć temat w "Galerie użytkowników" czy gdzieś tam, a nie offtopować tutaj.

NA TEMAT:
    Powracając do tematu. Cieszę się, że kilka osób podziela moją opinię. Bo po pierwszych paru postach myślałem, że nikogo to nie rusza. Myślicie, że to wina społeczeństwa, że modelki w dzisiejszych czasach są baaaardzo młode? Mi się zawsze nasuwa taki wniosek słysząc speców od reklamy mówiących :"ludzie chcą oglądać młodych i pięknych" W sumie to logiczne, że wolimy oglądać ładnych ludzi na zdjęciach, ale dorosłe kobiety po 18 też nie zamieniają się nagle w potwory. Ja do tej pory mało słyszałem o młodych profesjonalnych modelkach. Najwięcej ostatnimi czasami słyszałem o takich nazwiskach jak Krupa, Lima, Bundchen, Klum czy Crawford (która ma już 44 lata). Może czeka nas więc "wysyp" młodych modelek? Czy też "jedna jaskółka wiosny nie czyni?" Jak myślicie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    cofam to ze specjalnym zakładaniem konta. Reszta bez zmian.
    Ostatnio edytowane przez Opa_Apo ; 10-06-2010 o 21:48 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Ja może kilka słów o sobie powiem: nie "puszczam się" za zdjęcia, modeling traktuję jako dodatek do życia i nie poprzewracało mi się w głowie od tego (jeszcze i mam nadzieję w ogóle), uczę się dobrze (moja średnia na koniec roku 4,33 więc chyba nie jest źle). Rodziców było baaaaaaardzo trudno namówić do jakich kolwiek sesji ponieważ chcą, ja też, żebym miała coś w głowie i ukończyła szkoły.
    Dziękuję.
    Może nie czytam ze zrozumieniem, ale dyskusja miała charakter ogólny i nie dotyczyła konkretnej osoby.
    Twój tata podał przykład, że młoda modelka może być ambitna i nie głupia.
    Podziękuj rodzicom, że tak dobrze Cię wychowują

Na TEMAT
    Myślę, że agencje poszukują, że tak to brzydko ujmę, łatwiejszego narzędzia do pracy. W młodym wieku dziewczyny łatwiej utrzymują figurę. Mają ładną linię bez umięśnionych ramion, nóg, czy 6cio paka na brzuchu. Mają ładniejszą skórę, mniej się przykrywa makeupem... Po prostu plastyczniejszy materiał do pracy. Znam dwie modelki które miały 18lat jak zaczęły pracę i też odniosły sukces. W ciągu roku zarobiły na studia(USA) a nie miały w ogóle rozbieranych sesji.
    Zastanawiałem się kiedyś nad Victoria Secret Show. Tam dziewczyny mają po 15-16lat a reklamowana bielizna raczej ma trafiać do szerszej grupy wiekowej. Myślę, że to może być chwyt na zasadzie: "w tej bieliźnie będziesz wyglądać młodziej".

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak we wszystkim, tak i w modelingu (jakoś nie pasuje mi to określenie) trzeba umieć zachować się normalnie. Czytając ten wątek, przypomniałem sobie film "Mała Miss" (Little Miss Sunshine), gdzie małe próbują swoich sił w wyborach miss. Film bardzo dobry i go polecam. A co do tematu, wzwplxdd można pogratulować normalności w tym zwariowanym światku, i nie pogubienia się - a także jej rodzicom. Spece od fotografii mody i modelek czasami zapominają o tym, że ludzi nie wolno traktować przedmiotowo - jak tworzywa sztucznego ( i mam tu na myśli także zwracanie się do modelki/modela, zachowując szacunek dla niego - na marginesie zwroty typu niunia czy plastelina budzą mój sprzeciw i niesmak ). Bez tego właśnie szacunku dla drugiej osoby będziemy właśnie negatywnie oceniać sesje fotograficzne. Zdjęcia pe.en.de są tu właśnie przykładem że można robić naprawdę dobre zdjęcia kobiecie/dziewczynie, szanując ją. I tu druga sprawa, a mianowicie pe.en.de jak każdy ojciec, jest pewnego rodzaju nauczycielem dla swojej curki, który pokazuje jaki powinien być prawidłowy stosunek mężczyzny do kobiety - a w tym konkretnym wypadku fotografa do modelki. wzwplxdd (ludziska, ale macie nicki :wink: ) sądzę ze właśnie zaczynając swoją przygodę z modelingiem mając po drugiej stronie ojca (lub siostrę), właśnie mogła zobaczyć jak to powinno być prawidłowo, z szacunkiem. I mając właśnie takie doświadczenie może nie dać się uprzedmiotowić.
    A tak przy okazji w galerii pe.en.de (bardzo ładnej zresztą) nie znalazłem zdjęć, których ojciec nie powinien robić swojej nieletniej córce.
    Pozdrawiam Rysiek

Domyślnie

To normalne, że dziewczyny w modelingu zaczynają szybko.
    Im młodsza modelka tym lepiej, chodzi o tę świeżość na twarzy i w sylwetce.
    Ja się cieszę z jej sukcesu.
    Czy sądze, że to za wczesnie? O ile będzie potrafiła sie w swojej zawrotnej karierze ogarnąć, to nie jest za wczesnie.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    zaczynając swoją przygodę z modelingiem mając po drugiej stronie ojca (lub siostrę), właśnie mogła zobaczyć jak to powinno być prawidłowo, z szacunkiem. I mając właśnie takie doświadczenie może nie dać się uprzedmiotowić.
    Nie do końca mogę się z tym zgodzić. Jeżeli będzie wiedziała, że idzie do mega-hiper-duper-pr0 fotografa modelkowego, to jej zasady mogą ulec dość dużemu nagięciu.

Domyślnie

o jaaaaa....

kolejne TFP (czy TPF) z maxmodels ??:

temat rzeka ... jak rodzice chcą - to mają ambicje :-? niespełnione ....

jak 12-16 latka chce wyginać się przed obiektywem to jest BUNT, trudny okres po prostu :rolleyes:

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gixxxer Zobacz posta
    kolejne TFP (czy TPF) z maxmodels ??:
    Wyjaśnij skróty, bo nie wiem co w twoich ustach znaczą.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów