Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: 16-letnia Polka w japońskim Vogue'u

Mieszany widok

Domyślnie 16-letnia Polka w japońskim Vogue'u

Źródło newsa co prawda wątpliwej jakości, ale niechaj szuka kto ciekawy link Swoją drogą nie uważacie, że to przesada? Nie dość, że jej krzywdę robią, to jeszcze bardziej "podkręcają" wizerunek pięknej kobiety, stosując bardzo brzydką sztuczkę.
    Dobra poszukałem za was ;p link wiki. Modelowała profesjonalnie już w wieku 14 lat. Chore jak dla mnie. A co wy sądzicie?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Kumpel dużo współpracuje z modelkami. Średnia wieku 16-17 lat jakoś właśnie. Każda normalnie się uczy, a w wakacje na wybiegi do Azji. Chyba przestało to na mnie robić wrażenie.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Takie trendy. Musi być chude. A młode jest chude częściej. I młode idzie przerobić wizualnie na starsze.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    Źródło newsa co prawda wątpliwej jakości, ale niechaj szuka kto ciekawy link Swoją drogą nie uważacie, że to przesada? Nie dość, że jej krzywdę robią, to jeszcze bardziej "podkręcają" wizerunek pięknej kobiety, stosując bardzo brzydką sztuczkę.
    Dobra poszukałem za was ;p link wiki. Modelowała profesjonalnie już w wieku 14 lat. Chore jak dla mnie. A co wy sądzicie?

ja nioe widze w tym nic dziwnego, skoro 14-to latki moga rodzic dzieci, to czemu nie moga byc modelkami??

a tak z innej beczki, w jakim wieku sportowcy rozpoczynaja kariere??

praktycznie od dziecka, czesto szkoly to juz nie widza na oczy tylko maja wszystko pozalatwiane, ale nikt w tym nie widzi nic zlego

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    a tak z innej beczki, w jakim wieku sportowcy rozpoczynaja kariere??

praktycznie od dziecka, czesto szkoly to juz nie widza na oczy tylko maja wszystko pozalatwiane, ale nikt w tym nie widzi nic zlego
    Bo widza roznice miedzy kariera sportowa a modelingiem, tak jak miedzy byciem slawnym aktorem a slawnym fizykiem. Swiat sportu nie rzadzi sie prawami sexu tak jak swiat modelek. W sporcie nie musisz "kupowac" swojego wybiegu poprzez "noc z np. fotografem". Poza tym czym innym jest od najmlodszych lat biegac albo kopac pilke a co innego pokazywac do aparatu gola pupe (przenosnia).

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Bo widza roznice miedzy kariera sportowa a modelingiem, tak jak miedzy byciem slawnym aktorem a slawnym fizykiem. Swiat sportu nie rzadzi sie prawami sexu tak jak swiat modelek. W sporcie nie musisz "kupowac" swojego wybiegu poprzez "noc z np. fotografem". Poza tym czym innym jest od najmlodszych lat biegac albo kopac pilke a co innego pokazywac do aparatu gola pupe (przenosnia).

czytając Twoją wypowiedz mam wrażenie jak bym czytał fakt albo pudelka ...

no coments

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    czytając Twoją wypowiedz mam wrażenie jak bym czytał fakt albo pudelka ...

no coments
    Masz takie prawo - ja ich nie czytam, wiec nawet nie moge sie odniesc do Twojej ulubionej lektury

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Masz takie prawo - ja ich nie czytam, wiec nawet nie moge sie odniesc do Twojej ulubionej lektury

nie jest to moja ulubiona lektura, bo odnosze sie do nie jak i do Twojego posta, a wiedze co sie tam znajduje mzna na byc przypadkiem czytając raz na jakiś czas chociaz kawalek jaikiegos artykulu albo tytul gazety w kioski, tak jak i Twoj post bo gdyby byl tytul tematu " jak polska 16-to letnia modelka zrobila kariere w modelingu na puszczaniu sie" to bym nawet dalej nie zagladal ..
    Ta branza to nie wybor miss regionu czy inne podobne ( nie sugeruej ze tam to sie tak odbywa jak zasugerowales ale od takich imprez bierze sie taka opinia jak Twoja), w gre wchodza ogromne pieniadze dla agencji gdzie czesto to kobiety rzadza i od nich wszystko zalezy i Twoje argumenty sa smieszne.
    Co do seksualnosci to tez dziwne macie podejscie, modelka agencyjna to nie dziewczyna z baru go go i wygladem tez musi sie zasadniczo roznic .
    Idac tym tropem to trzebaby sadzic ze 10-cio letnie baletnice juz sie puszczaja albo robia to za nich matki zeby corka zaszla jak najdalej
    polska mentalnosc mnie powala

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na pewno emanowanie seksualnością od najmłodszych lat ma wpływ na psychikę dziecka. Przecież nie tak dawno byłoby nie do pomyślenia, że 14 nakłada makijaż.

Czasy się zmieniły. Ludzie się zmieniają. Przyjemnie ogląda się zdjęcia i nie mam nic przeciwko nim. Ale jako rodzic potroił bym ostrożność i swoje wysiłki, żeby przekazać swojemu dziecku odpowiednie wartości.

Skoro samo oglądanie zdjęć w czasopismach i aktorek w filmach powoduje różne zaburzenia u nastolatek, na anoreksji kończąc, to pozowanie do tych zdjęć i wypełnianie nimi prawie całego swojego życia też na pewno nie jest bez znaczenia.

Ale najwięcej zależy od psychiki konkretnego dziecka. Jeden zamorduje kolegę kluczem francuskim, bo przegrał z nim w grę komputerową, drugi pomimo spędzania godzin przed brutalnymi grami pozostanie wrażliwym i empatycznym człowiekiem.

Najważniejsze, żeby rodzice obserwowali dziecko i umieli zareagować, kiedy będzie to potrzebne.

Jeśli chodzi o mnie, to trenowanie dziecka od najmłodszych lat w czymkolwiek usprawiedliwia jedynie talent i dobrowolne zainteresowanie dziecka w tym temacie. W sensie, żeby nie odmawiać mu tego, czego sam chce. Ja natomiast nie jestem zwolennikiem kariery od najmłodszych lat. I tak pracujemy znaczną większość swojego życia. Są wartości i rzeczy których za pieniądze nigdy się nie kupi.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Na pewno emanowanie seksualnością od najmłodszych lat ma wpływ na psychikę dziecka. Przecież nie tak dawno byłoby nie do pomyślenia, że 14 nakłada makijaż.

Czasy się zmieniły. Ludzie się zmieniają. Przyjemnie ogląda się zdjęcia i nie mam nic przeciwko nim. Ale jako rodzic potroił bym ostrożność i swoje wysiłki, żeby przekazać swojemu dziecku odpowiednie wartości.

Skoro samo oglądanie zdjęć w czasopismach i aktorek w filmach powoduje różne zaburzenia u nastolatek, na anoreksji kończąc, to pozowanie do tych zdjęć i wypełnianie nimi prawie całego swojego życia też na pewno nie jest bez znaczenia.
    Gratuluje trafnego podsumowania - piekne slowa 8)

A tlumaczenia rodzicow, ze "ona ma talent do pozowania" jest dla mnie absurdem (Vitez dobrze wytlumaczyl na czym polega "talent" modelki), gdyz przy takim bombardowaniu dzieci reklamami, teledyskami i gwiazdami, to jak wytlumaczyc DZIECKU, ze to nie jest dla niego dobre (w rozumieniu prawidlowego psychicznego rozwoju) malowac sie i wygladac jak... ech...
    Ok - w delikatny sposob mowiac, wygladac jak o wiele starsza emanujaca seksownoscia kolezanka - ciezko, ale mozna. Ale sa rodzice, ktorzy sa z tego dumni - i niech beda. Oooo - ale to ja mam piekna coreczke/DZIECKO... Za pare lat zobacza do czego "doprowadzili" swoja ukochana corke i jak sobie Ona zycie ulozy. Tu nie trzeba wrozki - dane mowia same za siebie... :-|

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów