Strona 113 z 138 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 121 do 1 130 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

7d + 18-55 + nikon 50mm 1.4 + nikon 85mm 1.8
    Zapraszam do oglądani i komentowania :
    http://www.youtube.com/watch?v=u16Mn...layer_embedded

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Taki jeszcze jeden wybryk ode mnie jakby ktoś chciał ujrzeć.....

http://www.youtube.com/watch?v=H96tx...ayer_embedded#!

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Gites majonez i trąbka do tego. Zarąbiste.

Coś już napisał Awatar SergioM
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Taki jeszcze jeden wybryk ode mnie jakby ktoś chciał ujrzeć.....

http://www.youtube.com/watch?v=H96tx...ayer_embedded#!
    gdyby to był facet co biega to bym wyłączył po 30 sec, a ze ładna laska to poddałem się po 3 i pól minucie :-P
    EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
    PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
    SergioM

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Ja się zmusiłem, żeby obejrzeć do końca, bo liczyłem na jaką ciekawą puentę... ale się nie doczekałem.

I tak w ogóle to zastanawiam się o czym ma być ten short ? 5min biegającej laski ? Przypominam, że film powinien opowiadać jakąś historię.

A te ciągle trzęsienia ekranu i plejada efektów ? Domyślam się, że miały pogłębić odczucie chaosu bohaterki, ale tutaj były użyte aż do przesady (oglądając myślałem 'skończ już k.... trzęś tym ekranem i daj spokojnie obejrzeć')
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No tak - fabuła kuleje trochę.

Początki nałogu Awatar streaker
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Natomiast hirosz - bardzo pozytywnie, na luzie i z jajem - takie reklamy lubię
    "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    (oglądając myślałem 'skończ już k.... trzęś tym ekranem i daj spokojnie obejrzeć')
    Trafiłeś w samo sedno też miałem takie same uczucia . Fajna dziewczyna ale reszta - przerost formy nad treścią.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Troche info do tego postu, poniewaz dostaje pytania na privie wiec wypada sie podzielic, skoro to forum

Workflow postanowilem na probe zrobic w stylu fotograficznym wiec najpierw konwersja do klatek (tga - format bez kompresji), pozniej korekcja koloru w Lightroom (a'la RAW), montaz i dalsza postprodukcja w After Effects w rozdzielczosci PAL'owskiej (z racji tego, ze material musial byc przygotowany pod TVP).

Problem 30 fps (polska TV ma 25 fps) rok temu jeszcze istnial wiec przyspieszylem odpowiednio track audio i na planie wokalistka spiewala zgodnie z tym lekkim speedem, na montazu po zwolnieniu do 25 klatek wszystko pasuje jak trzeba. Dzisiaj juz jest nowy firmware wiec to juz tylko jako ciekawostka historyczna

Oswietlenie to lampy Arri (w kontrze), Kinoflo, Redlight, domowy ringlight, czesc ujec na greenscreenie, czesc na czarnym tle. Wszystko w studio, 1 dzien od rana do wieczora.

Aparat na statywie, wszystkie ujecia z nieruchomej kamery, zoom'y i pan'y dodane w kompozycji (dzieki zapasowi z HD do PAL), mialem do dyspozycji slide'a z allegro ale pozostawie to bez komentarza

Optyka: 17-40, 35, 50, 100 makro

A-ha, drzewo z bliska to izolacja cieplna do rur, z marketu budowlanego, reszta w 3D.

Ujecia timelaps'y Warszawy noca wykonane z 30 metrowego dzwigu na Mokotowie, wrazenia z tej sesji (dla mnie) bezcenne

Kilka fotek z backstage dzieki uprzejmosci Moniki, ktora odpowiedziala na tym forum na moje wolanie o pomoc przy tej realizacji:

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito Zobacz posta
    korekcja koloru w Lightroom (a'la RAW)

przyspieszylem odpowiednio track audio i na planie wokalistka spiewala zgodnie z tym lekkim speedem,
    Szacun

Strona 113 z 138 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów