7d + 18-55 + nikon 50mm 1.4 + nikon 85mm 1.8
Zapraszam do oglądani i komentowania:
http://www.youtube.com/watch?v=u16Mn...layer_embedded
7d + 18-55 + nikon 50mm 1.4 + nikon 85mm 1.8
Zapraszam do oglądani i komentowania:
http://www.youtube.com/watch?v=u16Mn...layer_embedded
Taki jeszcze jeden wybryk ode mnie jakby ktoś chciał ujrzeć.....
http://www.youtube.com/watch?v=H96tx...ayer_embedded#!
Gites majonez i trąbka do tego. Zarąbiste.
EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
SergioM
Ja się zmusiłem, żeby obejrzeć do końca, bo liczyłem na jaką ciekawą puentę... ale się nie doczekałem.
I tak w ogóle to zastanawiam się o czym ma być ten short ? 5min biegającej laski ? Przypominam, że film powinien opowiadać jakąś historię.
A te ciągle trzęsienia ekranu i plejada efektów ? Domyślam się, że miały pogłębić odczucie chaosu bohaterki, ale tutaj były użyte aż do przesady (oglądając myślałem 'skończ już k.... trzęś tym ekranem i daj spokojnie obejrzeć')
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
No tak - fabuła kuleje trochę.
Natomiast hirosz - bardzo pozytywnie, na luzie i z jajem - takie reklamy lubię![]()
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Troche info do tego postu, poniewaz dostaje pytania na privie wiec wypada sie podzielic, skoro to forum
Workflow postanowilem na probe zrobic w stylu fotograficznym wiec najpierw konwersja do klatek (tga - format bez kompresji), pozniej korekcja koloru w Lightroom (a'la RAW), montaz i dalsza postprodukcja w After Effects w rozdzielczosci PAL'owskiej (z racji tego, ze material musial byc przygotowany pod TVP).
Problem 30 fps (polska TV ma 25 fps) rok temu jeszcze istnial wiec przyspieszylem odpowiednio track audio i na planie wokalistka spiewala zgodnie z tym lekkim speedem, na montazu po zwolnieniu do 25 klatek wszystko pasuje jak trzeba. Dzisiaj juz jest nowy firmware wiec to juz tylko jako ciekawostka historyczna
Oswietlenie to lampy Arri (w kontrze), Kinoflo, Redlight, domowy ringlight, czesc ujec na greenscreenie, czesc na czarnym tle. Wszystko w studio, 1 dzien od rana do wieczora.
Aparat na statywie, wszystkie ujecia z nieruchomej kamery, zoom'y i pan'y dodane w kompozycji (dzieki zapasowi z HD do PAL), mialem do dyspozycji slide'a z allegro ale pozostawie to bez komentarza
Optyka: 17-40, 35, 50, 100 makro
A-ha, drzewo z bliska to izolacja cieplna do rur, z marketu budowlanego, reszta w 3D.
Ujecia timelaps'y Warszawy noca wykonane z 30 metrowego dzwigu na Mokotowie, wrazenia z tej sesji (dla mnie) bezcenne
Kilka fotek z backstage dzieki uprzejmosci Moniki, ktora odpowiedziala na tym forum na moje wolanie o pomoc przy tej realizacji: