Strona 63 z 138 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carlo Zobacz posta
    Hej, mam pytanie czy 5d zapisuje filmy w innym formacie niż mov? Coś mi się obiło motion jpeg, ale nic nie ma w specyfikacji.
    Na szczęście nie. M-jpg to było w TX1 (movie ixus).
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna

Domyślnie

OK. A czy jakaś dobra duszyczka byłaby w stanie, udostępnić mi ze 3 filmiki w różnych warunkach, na różnych iso (100, 1600, 6400 - najlepiej żeby były to warunki wymagające wykorzytania takowych czułości), ale w standardzie SD?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carlo Zobacz posta
    OK. A czy jakaś dobra duszyczka byłaby w stanie, udostępnić mi ze 3 filmiki w różnych warunkach, na różnych iso (100, 1600, 6400 - najlepiej żeby były to warunki wymagające wykorzytania takowych czułości), ale w standardzie SD?
    no ale co to da że już w SD będą? tracisz w ten sposób mnóstwo informacji - SD jest 5 razy mniejsze niż HD i jeszcze kwestia czym będzie zakodowane.. jak oceniać to surowy materiał albo gotowy produkt..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Profesional sound to your 5D II videos:
    http://www.beachtek.com/dxa5d.html
    Pozdrawiam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Profesional sound to your 5D II videos:
    http://www.beachtek.com/dxa5d.html
    Tylko co z tego jak w aparacie jest automat, który i tak bedzie "pompował" dźwięk. Moim zdaniem kupowanie czegoś takiego to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tylko co z tego jak w aparacie jest automat, który i tak bedzie "pompował" dźwięk. Moim zdaniem kupowanie czegoś takiego to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
    czyli jak już coś to albo tylko na mikrofonie zew. jechać albo dźwięk zapisywać na minidiskach (tanie MP3 odpadają) i potem synchro robić? albo i to i to..

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    czyli jak już coś to albo tylko na mikrofonie zew. jechać albo dźwięk zapisywać na minidiskach (tanie MP3 odpadają) i potem synchro robić? albo i to i to..
    Jak chcemy uzyskać w miarę przyzwoity efekt to tak jak piszesz dobry mik zewnętrzny (np. jakiś ROde). Jak chcemy mieć profesjonalny dźwięk to zewnętrzny rejestrator, preamp, mikrofony i dźwiękowiec który umie się tym posługiwać :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jak chcemy uzyskać w miarę przyzwoity efekt to tak jak piszesz dobry mik zewnętrzny (np. jakiś ROde). Jak chcemy mieć profesjonalny dźwięk to zewnętrzny rejestrator, preamp, mikrofony i dźwiękowiec który umie się tym posługiwać :-D.
    no ba... a jak chcesz mieć przyzwoicie oświetlony plan to też ekipa z głównodowodzącym oświatleniowcem

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

no ba... a jak chcesz mieć przyzwoicie oświetlony plan to też ekipa z głównodowodzącym oświatleniowcem
    Albo kogoś kto czuje temat światła. Dlatego filmy to taki trudny temat .
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no ale co to da że już w SD będą? tracisz w ten sposób mnóstwo informacji - SD jest 5 razy mniejsze niż HD i jeszcze kwestia czym będzie zakodowane.. jak oceniać to surowy materiał albo gotowy produkt..
    A chciałbym zobaczyć, jak taka rozdzielczość wygląda na tv.

Przy okazji, jak oceniacie pracę w trybie filmowym obiektywów stabilizowanych? Mówię oczywiście o drganiach.

Strona 63 z 138 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów