Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 126

Wątek: Metz 58 Af - 1

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

ahha, po to są pytania/odpowiedzi i instrukcja niejako też
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stanfot Zobacz posta
    Jako nowy, witam użytkowników forum.

Chcę wymienić moją lampke 430ex na metz-a 58 af-1 tylko gryzie mnie pytanko. Jeśli podniosę główny palnik to kukułka zawsze będzie odpalać czy można to wyłączyć i całą mocą odbić np od sufitu?
    Włączyć, wyłączyć, regulować moc (1/1, 1/2, 1/4)...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Lampkę już zakupiłem. Bardzo dobrze "dogaduje" się z 40D. Menu w lampie bardzo intuicyjne nie było problemów z rozpracowaniem bez instrukcji, oczywiście wspomogłem się instrukcją aby odczytać symbolikę bodajże 2 znaczków. Dodam, to że na lampie są 4 przyciski a nie jakieś kółeczka dżojstiki w niczym nie przeszkadza wszystkie potrzebne funkcje sa pod tymi przyciskami.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ja chciałbym tylko dodać, że z nowym firmware można sterować Metzami 48 i 58 z poziomu menu w aparacie
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No ja chciałbym tylko dodać, że z nowym firmware można sterować Metzami 48 i 58 z poziomu menu w aparacie
    No tak... ale to firmware nie było czasem dostępne już w lutym tego roku?
    Nikt wcześniej o tym nie wspominał? Chyba już gdzieś na CB o tym czytałem... (albo mam dejavu )
    Swoją drogą 48-ka bardzo ładnie współpracuje, mam też dziwne wrażenie że jest może nie sporo ale zauważalnie mocniejsza od 430ki Canona.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    No tak... ale to firmware nie było czasem dostępne już w lutym tego roku?
    Nikt wcześniej o tym nie wspominał? Chyba już gdzieś na CB o tym czytałem... (albo mam dejavu )
    Swoją drogą 48-ka bardzo ładnie współpracuje, mam też dziwne wrażenie że jest może nie sporo ale zauważalnie mocniejsza od 430ki Canona.
    edit: a tak, Elsor stronę wcześniej o tym firmware pisał
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    edit: a tak, Elsor stronę wcześniej o tym firmware pisał
    Ostatnio edytowane przez roofman ; 07-06-2010 o 22:35 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To ja zapytam, jak sprawdzić firmware w lampie?
    Na pudełku jest maleńka naklejka i pisze: software V3.
    Czy jest coś nowszego?

Domyślnie

przy włączaniu wyświetla ci sie Logo Metz a pod nim 58AF-1Can V3.0

ostatnia wersja Firmware V3.2 (released on 24.02.2010) dostepna na stronie metz.de
    oczywiscie dla canon

Domyślnie

Trochę z innej beczki, sprawiłem sobie dziś ww lampę. Nie miałem czasu dłużej się pobawić ale ... po kilku zdjęciach jakie cyknęła mi dziewczyna prawie na każdym miałem zamknięte oczy w wyniku błyskania mniejszego palnika. Zakładając teraz, że często ten mniejszy palnik będzie wyzwalany, mogę mieć więcej zdjęć osób z zamkniętymi powiekami. Być może moje założenie jest dziwne, ale zazwyczaj odbijałem światło od sufitów/ścian, unikając strzelania na wprost.
    Kupując metza myślałem o wykorzystywaniu mniejszego palnika do doświetlania scen (zamiast wszelkich nakładek) ale przez sekundę nie myślałem o reakcji ludzkich oczu na to. (śluby, wesela).

Jak to jest u was, często używacie mniejszego palnika? Zauważył ktoś wzrost "klapniętych powiek" na zdjęciach?

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

To nie przez kukulke tylko przez przedblysk pomiarowy lub poprostu twoje powieki sa przeczulone na klapanie lustra
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

W sumie nie wiem przez co, zazwyczaj ja robię zdjęcia wiec rzadko ktoś błyska we mnie. Tak czy siak na promienie słońca mam b. wrażliwe hmm.

Wracając do lamy, kukułką często strzelasz, zaklejasz ją jakim pseudo softenem? Czy najmniejsza moc i do przodu. Przeczytałem, że często przepala zamiast doświetlać.

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów