Strona 23 z 43 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 421

Wątek: Jak dojść do takich kolorów?

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak dla mnie nie overlay, ale softlight. Kopia kanału niebieskiego (zwykle ma największy kontrast), mieszanie softlight - podbija kontrast i tłumi kolory. A jak za bardzo wpada w czerń to można nad tym zrobić kopię oryginalnej warstwy z mieszaniem luminocity i operując opacity trochę odzyskać cienia zostawiając zmienione kolory.
    Podobnie można podbić same światła (głównie skóra właśnie). W channels klik z ctrl na kanale niebieskim, skopiowanie zaznaczenia, w layers nowa warstwa, wklejamy, ustawiamy softlight. Oczywiście regulujemy opacity wg. uznania.
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Jak dla mnie nie overlay, ale softlight. Kopia kanału niebieskiego (zwykle ma największy kontrast), mieszanie softlight - podbija kontrast i tłumi kolory. A jak za bardzo wpada w czerń to można nad tym zrobić kopię oryginalnej warstwy z mieszaniem luminocity i operując opacity trochę odzyskać cienia zostawiając zmienione kolory.
    Podobnie można podbić same światła (głównie skóra właśnie). W channels klik z ctrl na kanale niebieskim, skopiowanie zaznaczenia, w layers nowa warstwa, wklejamy, ustawiamy softlight. Oczywiście regulujemy opacity wg. uznania.
    mógłbyś to zademonstrować na zdjęciu?

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ok, z góry uprzedzam, że nie chodzi mi w tym przykładzie o całkowite skopiowanie obróbki Tracza (skóra na pewno jest inna), tylko o sposób na wyciągnięcie soczystości i świetlistości z tła.

Przed:

Po:

Po v2 (maska na warstwie org z luminocity na tle - więcej czerni w tle):

Jasne, że to nie do końca to, ale efekt mi się podoba
    Body, stałki, zoomik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Już się trochę pogubiłem, tematem wątku jest szukanie odpowiedzi na pytanie jak podrobić styl Tkacza czy plebiscyt kto gorzej wywoła rawa Michała? Swoją drogą, Krzysiek musi mieć niezłą polewkę jak to czyta? A nie fajniej zamiast naśladować innych, zwłaszcza że jak widać, nie bardzo wiadomo jak, popracować nad własnym stylem?
    Pank, ziomalu, spokojnie. Bez nerw ;-)

Zaczęło się od "podrabiania" Tkacza, a przeszło w zabawę nad rawami i szukanie ładnego koloru skóry...
    Pisanie o własnym stylu troszkę nie pasuje, bo my tu szukamy ładnego koloru skóry - lepiej czy gorzej, szukamy ładnej, atrakcyjnej skóry. Ja nie szukam własnego stylu tutaj, szukam ładnej skóry.
    Przyznasz, że wątek jest dosyć ciekawy - same konkrety bez zbędnych pierdół, bez teoretyzowania, mamy rawy i próbujemy. Wolę taki wątek niż czytanie o tym czy lepsze 24 L czy 35 L, albo czy 430 EX wystarczy a może lepiej 580 EX....

A Krzysztof Tkacz niech się śmieje - sam pewnie też przechodził przez "kolor skóry" kiedyś.

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

dokładnie, wole by ludzie pokazywali niż cFaniakowali opisując swoje możliwości... to ja też dam

*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Domyślnie

jak zabawa to proszę...

Ludzie listy noszą...

Domyślnie

właśnie kurde zapomniałem o winietce
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    właśnie kurde zapomniałem o winietce
    ale i tak wyszło poprawnie za to kolega niżej zrobił twarze w sepii

Domyślnie

eee... w sepii? a moze to jest metoda p. Tkacza bo kolor skóry wzorowalem na zdjeciu mężczyzny z jpg.007
    Ludzie listy noszą...

Domyślnie

tzn ramiona młodego wyglądają tak, jak by były posypane pudrem : ) no i usta młodej w brąz wpadają.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Strona 23 z 43 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów