Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Mieszany widok

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Witajcie, jestem tu nowy, a więc z góry przepraszam gdyby pytanie się zdublowało (choć trochę przekopałem forum). Generalnie, czy ktoś was miał już do czynienia z puszką EOS 7D i i zamontowanym w niej bezprzewodowym wyzwalaczem lamp speedlite? Właśnie jestem na etapie zakupu tego sprzętu i stanąłem przed trudnym dylematem, albo lepsze szkło, albo lepsza lampa... Czy ktoś może wie jak by się sprawowała 430 exII z tym wyzwalaczem. Bo z tego co wiem, 430 działa bezprzewodowo, ale tylko jako slave, więc nie wiem czy mógłbym jej używać nie zakładając jej na korpus i jednocześnie nie błyskac żadną inną lampką?
    Będe ogromnie wdzięczny za pomoc.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alvarezz Zobacz posta
    Generalnie, czy ktoś was miał już do czynienia z puszką EOS 7D i i zamontowanym w niej bezprzewodowym wyzwalaczem lamp speedlite?
    Faktycznie Vitez, masz rację. Przeczytałem "na" zamiast "w" i od razu pomyślałem o ST-E2.

Zatem naprawiam swój błąd i :
    http://cpn.canon-europe.com/content/...transmitter.do

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Witam,
    mam jedno pytanko odnośnie wspołpracy Yongnuo ze starszymi lampkami. Oczywiscie moje sztuki odbiorników bezproblemowo wyzwalają canonowskie 430tki i 580tki.
    Ale kiedy podpinam małą, starą błyskotkę, którą ojciec używał z analogowym Zenithem tj. MIKONA MV-220 to juz nie odpala. Zaznaczam, że przy wsuwaniu jej w sanki odbiornika (oba ustrojstwa włączone) to ta lampa błyska (czyli styki lampa-obiornik widzą się i reagują), ale po tym przy wciskaniu spustu migawki czy guzika na nadajniku, błysku już brak.

Czy macie jakieś rozwiązanie na powyższy problem?
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów