Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 194

Wątek: Lampa na ślubie - światło

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja tam nie błyskam w kościele nie dla tego że sobie wbiłem do czapki że "artyści nie błyskają" tylko dla tego że chociaż sam jestem raczej niewierzący uważam że liturgia to nie czas i miejsce na rozpraszacze. Jeżeli mogę bez błyskania uzyskać zadowalający mnie efekt to wolę nie błyskać żeby nie rozpraszać ludzi i nie zwracać na siebie uwagi, zwłaszcza młodych, nie chcę żeby się ciągle patrzyli w moją stronę. Jasne że fajnie by było sobie rozbić cienie ale nie uważam że jest to konieczne.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Z tym rozpraszaniem ludzi lampą to moim zdaniem trochę przeginanie. Tak naprawde to dużo bardziej rozprasza ludzi sama obecność i poruszanie się fotografa czy kamerzysty w obrębie Pary Młodej bo zawsze ludzie będą z zaciekawieniem oglądać prace "profi". Chcąc być naprade niewidocznym trzebaby zdjęcia robić chyba 300/2,8 IS - z choru albo z przedsionka kościoła .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wydaje ci się , jeśli robisz ślubu porozmawiaj z parą , na ile w ich oceni jesteś widoczny.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Z tym rozpraszaniem ludzi lampą to moim zdaniem trochę przeginanie.
    Głos rozsądku. Skoro zdaniem Młodych jesteś potrzebny, to musisz tam być i koniec. Zupełnie jak ksiądz, w końcu również w tym momencie zbędny, skoro Młodzi przysięgają sami sobie.
    A zresztą co tam błysk flasha przy snopie ciągłego światła z lampy kameruna?
    Kto bardziej rozprasza, fotograf z aparatem i stałką, czy kamerun z wielkim klockiem na ramieniu i w wędkarskiej kamizelce? A może kościelny z obrączkami w sandałach i czarnych skarpetach, lub ksiądz zionący czosnkiem na pół kościoła? Tak wiem, stronniczy jestem.

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Wydaje ci się , jeśli robisz ślubu porozmawiaj z parą , na ile w ich oceni jesteś widoczny.
    Ale oni są tak zdenerwowani, że i tak niczego nie widzą. Pogadaj z jakimiś wymalowanymi ciociami, z tych co to później wszystkim tyłki obrabiają. Powiedzą Ci na jaki węzeł miałeś zawiązane sznurowadła.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Dokładnie tak, czasem nawet z wieloma. Chcesz porównać efekty?
    Lepiej nie, bo bym Cie osmieszyl heheeh
    A tak serio - ja jak mowilem nie umiem blyskac na wprost. Czasem zlapie swiatlo z lawek i dopale mlodych lampa ale efekty mnie nie zadawalaja..
    Widzialem Towja galerie. Skad mierzysz, albo inaczej - jak robisz zdjecia z lampa ustawiona na mlodych w kosciele? Czasem nie ma od czego odbic :/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Głos rozsądku. Skoro zdaniem Młodych jesteś potrzebny, to musisz tam być i koniec. Zupełnie jak ksiądz, w końcu również w tym momencie zbędny, skoro Młodzi przysięgają sami sobie.
    Kto bardziej rozprasza, fotograf z aparatem i stałką, czy kamerun z wielkim klockiem na ramieniu i w wędkarskiej kamizelce? A może kościelny z obrączkami w sandałach i czarnych skarpetach, lub ksiądz zionący czosnkiem na pół kościoła? Tak wiem, stronniczy jestem.

Ale oni są tak zdenerwowani, że i tak niczego nie widzą. Pogadaj z jakimiś wymalowanymi ciociami, z tych co to później wszystkim tyłki obrabiają. Powiedzą Ci na jaki węzeł miałeś zawiązane sznurowadła.
    Taa.. raz nawet zapytali mnie dlaczego zdjec nie robilem
    Ostatnio edytowane przez roshuu ; 25-05-2010 o 09:01 Powód: Automerged Doublepost
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

na ciocie klocie to inny temat
    no comment...

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie skóra

A ja mam pytanie czy ktoś z szanownych kolegów stosuje trick jaki zapodał Pan Janusz Body w jednej z lekcji poprawiania koloru skóry? Na marginesie jest jeden fotograf(Radek Radziszewski), który oprócz koloru skóry, kolor wg mnie doprowadził do perfekcji a co najważniejsze ten kolor trzyma na wszystkich zdjęciach. Jak dla mnie coś niesamowitego.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

masz racje obejrzałem ta galerie i robi wrażenie
    Canon FF

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

pytanie

ślub, południe, ostre słoneczko, ciężko coś wybalansować aby fota ładnie była naświetlona ... w takich warunkach używacie lampy do zbicia cienia czy odpuszczacie ....
    Canon FF

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Oczywiście, że lampa od biedy trzeba machnąć kilka klatek z nią i bez. Ja coraz bardziej przekonuje się do blendy i przepuszczającej białej i przeźroczystej.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów