Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jakość

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Ja bym sie bardziej martwil tym, ze modelka niedoswietlona...
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Domyślnie

Tu chyba chodzi o przebarwienia skóry na ramieniu i twarzy, albo co innego czego my już nie widzimy.
    Canon FF i słoików kilka

Domyślnie

problem jest w tym, że na tym zdjęciu nic nie widać, a nie można podać linka do większego formatu "regulamin forum" - chore
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

Domyślnie

Te 'ciapki' przynajmniej wg mnie to te na brodzie i prawej piersi modelki.

A jeśli właśnie o nie chodzi, to śmiem przypuszczać że to odblaski od tegoż to wyżej wspomnianego 'błota'.

Innych 'ciapków' nie widzę.

pzdr
    6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    jakie ciapki ?

kolejna osoba który na podstawie miniaturki ważącej 28 kb SIC ! psioczy na body....

no litości
    a może Tobie czytanie ze zrozumieniem się kłania? czy ja "psiocze" na body czy na swoją niewiedze?
    żenada:/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez slavek_g Zobacz posta
    Te 'ciapki' przynajmniej wg mnie to te na brodzie i prawej piersi modelki.

A jeśli właśnie o nie chodzi, to śmiem przypuszczać że to odblaski od tegoż to wyżej wspomnianego 'błota'.

Innych 'ciapków' nie widzę.

pzdr
    dzięki te błoto to woda niby była no ale nie dziwie się że tak to wygląda będe na to patrzyła lecz już pokazałam to fotografowi w całej rozdzielczości i zostałam pokierowana że na niektóre ustawienia trzeba uważać

odnośnie innych wypowiedzi, nie zależy to od ps'a zdjęcie jest praktycznie nie ruszone a na dodatek przed poprawką wygląda gorzej

dzięki wam za odpowiedzi a odnośnie oświetlenia z czasem naucze się tego przynajmniej mam taki zamiar
    Ostatnio edytowane przez magda_b ; 25-05-2010 o 19:16 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar GoRo3
    Miasto
    In the neverland

Domyślnie

Witam

Cytat Zamieszczone przez magda_b Zobacz posta
    a może Tobie czytanie ze zrozumieniem się kłania? czy ja "psiocze" na body czy na swoją niewiedze?
    żenada:/
    A mi się wydaje że żenadą jest wieżdżanie na zdecydowanie bardziej doświadczonego użytkownika niż Ty.

dzięki te błoto to woda niby była no ale nie dziwie się że tak to wygląda będe na to patrzyła lecz już pokazałam to fotografowi w całej rozdzielczości i zostałam pokierowana że na niektóre ustawienia trzeba uważać
    A możesz mi pwiedzieć o jakich ustawieniach mówił fotograf?? bo na szum z tego co się orientuje wpływa tylko ISO.

odnośnie innych wypowiedzi, nie zależy to od ps'a zdjęcie jest praktycznie nie ruszone a na dodatek przed poprawką wygląda gorzej
    Obawiam się że właśnie chodzi o to żeby podszkolić się w ps'ie i zacząć go używać.

Pozdrawam
    R.I.P. Canon EOS400D + Sigma 24-60 f:2,8 EX DG + ef 50mm f1:1,8 MKII + Tamron 55-200mm f1:4-5.6 Di II MACRO+ Grip JENIS C400DP + plecak Lowepro R.I.P

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja proponuję albo link ( nie wstawienie, bo zasady forum ) do większego zdjęcia ( sporo ), albo chociaż zakreślenie, choćby i w paint'cie, tych "ciapek".

Inaczej to sobie możemy wróżyć z fusów. Na zdjęciu w tej postaci nie widać nic "nienormalnego".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoRo3 Zobacz posta
    Witam

A mi się wydaje że żenadą jest wieżdżanie na zdecydowanie bardziej doświadczonego użytkownika niż Ty.

to że jest doświadczony nie oznacza że może mi wmawiać coś czego nie było więc przykro mi ale nie widzę sensu jego wypowiedzi pomimo doświadczenia w fotografii, w czytaniu pasowałoby jakby się podszkolił

A możesz mi pwiedzieć o jakich ustawieniach mówił fotograf?? bo na szum z tego co się orientuje wpływa tylko ISO.

tak dokładnie mówiła mi o ISO i naświetleniu co postaram się wykorzystać przy najbliższej okazji Już załatwiłam sobie odpowiednie oświetlenie i miejsce do tego więc będe się uczyła

Obawiam się że właśnie chodzi o to żeby podszkolić się w ps'ie i zacząć go używać.

Ps'a troszkę umiem i używam chociaż z tej sesji wolałabym aby zdjęcia były bardziej naturalne ale może i masz racje że pasowałoby więcej

Pozdrawam
    a poza tym dzięki za odpowiedzi

Już nie widzę sensu wrzucania zdjęcia do wątku skoro wszystko się wyjaśniło i tak jak napisałeś główną przyczyną było źle ustawione ISO ale już ściągam książkę i biorę się także za czytanie instrukcji obsługi, tam jest sporo ciekawych rzeczy napisanych Za szybko chciałam efektów

Dopiero zaczyna Awatar GoRo3
    Miasto
    In the neverland

Domyślnie

Witaj.
    Jeśli chodzi o ps'a to Ja go używam tylko do poprawek lokalnych takich jak np: stempel. Bo globalnie zdjęcie obrabiam('łem jak miałem aparat:P) w Lightroomie. Z mjej strony mogę Tobie zaproponować robienie fotek w RAW'ie(a dlaczego? przeczytaj artykuły Janusza Body masa informacji i wiedzy). Poza tym na twoim zdjęciu modelka jest niedoświetlona, jak niemasz zewnętrznej lampy to możesz użyć jakiejś blendy albo spróbować innego kadru tak żebyś światło miała za plecami.

Pozdrawiam
    R.I.P. Canon EOS400D + Sigma 24-60 f:2,8 EX DG + ef 50mm f1:1,8 MKII + Tamron 55-200mm f1:4-5.6 Di II MACRO+ Grip JENIS C400DP + plecak Lowepro R.I.P

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów