A 2500 czy nawet 3200 to nie można? Ależ oczywiście można i jest git.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
I co z tego że szum? Na odbitkach nie będzie widać.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Jeśli się nie robi odbitek itp faktycznie można chorować. Już dawno się z tego wyleczyłem ;]
no comment...
I podoba Ci się to?
Ja czasem (w zależności od możliwości pomieszczeń) stosuję trochę bardziej rozbudowaną wersję tej techniki. Zaletą tej z linka jest to, że jest dziecinnie prosta, wadą bardzo brzydkie światło bez możliwości regulacji i kontroli mocy oraz śmiesznie mała moc lampeczek. Zasięgiem wyzwalaczy raczej się nie przejmuj, dadzą radę. Jak sprawdzałem, to potrafię odpalić swoje flashe z parkingu 150m dalej.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak będziesz miał okazję, to podpytaj swoje stare pary ile kopii płytek zrobili dla znajomych w pracy, na studiach itp. Już słyszę te teksty: "tymi brudami się nie przejmujcie, na odbitkach ich nie widać"..
Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 24-05-2010 o 12:22 Powód: Automerged Doublepost
Jarek
ja tam stary wyjadacz nie jestem, ale powiedziałem sobie, że przed podpisaniem umowy będę pokazywał parze odbitki - również te zaszumione. Wtedy wiem, że nie będzie marudzenia po fakcie.
Czy siła błysku lampy jest również zależna od ustawionego na aparacie iso?
Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.
Tak - nie są to obce arkana sztuki fotograficznej.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)