dzięki !!!
dzięki !!!
A jakie ustawienia macie zazwyczaj na takiej ciemnej sali? Powiedzmy ze na 5d zalozoba lampa 580EXll I 16-35 2.8 Lepiej podbiesc iso czy podkrecic lampe? Jak nisko schodzicie z czasem chcac zachowac ostrosc tanczacych ludzi?
Szczerze powiedziawszy nie ma uniwersalnych nastawów. Każda sala każde miejsce wymaga kilku pstrykow i wówczas na wyświetlaczu widzisz jak to wygląda i wprowadzasz korektę. Podczas tańców ciekawe efekty daje synchronizacja na druga kurtynę.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ostatnio na weselu tez na ciemnej sali jednak wykorzystując światła zespołu bez podpiętej lampy tez uzyskałem ciekawe klimatyczne zdjęcia. Nastawy f/2.2 iso 3200
Ostatnio edytowane przez arrow ; 14-05-2010 o 09:57 Powód: Automerged Doublepost
Canon FF
Jak dasz błysk na 2 kurtynę to będzie ostro, fajne efekty wychodzą nawet z czasami 1/10 s. Warunek, musisz wpuścić dużo światła, np. tyle ile wyjdzie na Av z korekcją -1-2 Ev.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Serio w Manual'u ?
A to już zależy, jak orkiestra ma jakieś dynamiczne światła to u mnie lepiej się spisuje ettl.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
ja tam sporadycznie wale palnikiem na wprost, czesciej odbijam lub wyzwalam wiec norma ze pracuje na manualu, pozatym moim zdaniem na druga kurtyne lepiej sie sprawuje lampa w manualu chyba ze sie myle to mnie poprawcie
Canon FF
No to właśnie wspomniano , o ile warunki nie zmieniają się manual lepszy ale różnie to bywa jak orkiestra ma swoje oświetlenie.
no comment...