Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: 5dII vs 1dIII

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Właśnie wziąłem sobie na zapas 1DIII, czas pokaże, może się polubimy

Co do porónania - nie napiszę nic, czego do tej pory już nie powiedziano: szybkość serii, szybkość i celność AF(zwłaszcza punkty poza środkowym - w 5DII jest on bardzo dobry), opóżnienie migawki a w zasadzie jego brak, jakość i trwałość w pełni uszczelnionej konstrukcji. Na ciężar nie ma co narzekać - dołożysz do piątki gripa z kompletem aku i będzie podobnie jak nie jeszcze ciężej.
    MZ jest świetnym uzupełnieniem pełnoklatkowego sprzętu - zwłaszcza ze wzgl. na crop i jakość konstrukcji, czyli aspekty ważne gł. w terenie.
    Co wybrać? Tu już musisz zrobić sobie listę plusów i minusów - nikt za Ciebie nie zadecyduje

Mam zapytanie do właścicieli - w menu jest funkcja "zmniejszenie opóźnienia wyzwalania migawki". Czy warto ją aktywować? Coś ona faktycznie daje?

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Mam zapytanie do właścicieli - w menu jest funkcja "zmniejszenie opóźnienia wyzwalania migawki". Czy warto ją aktywować? Coś ona faktycznie daje?
    zamiast shutterlaga 55ms masz wtedy 40ms (szklo moze byc maksymalnie o 1EV przymkniete - albo cos w ten desen)

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    zamiast shutterlaga 55ms masz wtedy 40ms (szklo moze byc maksymalnie o 1EV przymkniete - albo cos w ten desen)
    sorry, ale nie rozumiem o co chodzi z tym szklem. moze ktoś rozjaśnić?

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    sorry, ale nie rozumiem o co chodzi z tym szklem. moze ktoś rozjaśnić?
    przyslona w obiektywie

Uprawnienia umieszczania postów