Strona 58 z 147 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Będzie OK, jeśli każdy taki "kwiatek" będę zgłaszał moderatorowi? Denerwuje mnie to tak, jak pisanie SAMYMI WIELKIMI...
    Drodzy AppleFani - nie umicie sobie klawiatury skonfigurować? Nie jest to najlepsza reklama dla Waszych zabawek...
    zdRAWki
    Toś się doszukał jednej gwiazdki w moich postach. Mnie denerwuje użycie słowa "umicie" zamiast "umiecie " i jakoś nie pytam czy zgłaszać takie kwiatki moderatorowi. Ale jak masz taką potrzebę to proszę bardzo.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

moze to nie na temat watku ale oswieci mnie ktos o co z tymi kwiatkami chodzi wogole?
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Ktos kto nie lubi "tylko uzywac komputera do okreslonych zadan" zanudzil by sie OSX, tak samo jak windowsem. Sa ludzie ktorzy grzebia w samochodach, motorach, a niektorzy lubia grzebac w systemie, naczuc sie czegos itp itd
    OSX jest oparty o korzenie unixowe, więc znacznie więcej da się w nim pogrzebać niż w Win. Linuxowcy poczują się pewniej, bo "grzebiący-windziarze" rozłożą ręce gdzie skończy się GUI i rejestr.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Drodzy AppleFani - nie umicie sobie klawiatury skonfigurować? Nie jest to najlepsza reklama dla Waszych zabawek...
    zdRAWki
    Drogi windows-fanie , użytkownicy Apple mają poprawnie skonfigurowane klawiatury. Gwiazdka powstaje w wyniku nieprawidłowej interpretacji przez skrypt forum vBulletin kombinacji ALT+SPACE, która to stawia "trochę inny rodzaj spacji". Pewnie specjaliści od DTP napisaliby o jaki to rodzaj spacji chodzi. Powinna ona być wyświetlana wszędzie tak samo, jako normalna spacja. Przez tą niedoróbkę, wszyscy piszący z makówek muszą dwa razy sprawdzać swoje posty.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Po prostu dziwi mnie, że wszyscy moi znajomi, do których cokolwiek wysyłałem na Windowsa, nie mogli tego otworzyć. Ci, którzy mają Mac'a, nie mają najmniejszych problemów.
    W Mail trzeba zaznaczyć aby wysyłał załączniki jako "przyjazne dla Windows". Nie pierwszy raz Microsoft wymyśla własne "standardy" mając głęboko w poważaniu RFC.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 23-05-2010 o 13:56 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Drogi windows-fanie , użytkownicy Apple mają poprawnie skonfigurowane klawiatury. Gwiazdka powstaje w wyniku nieprawidłowej interpretacji przez skrypt forum vBulletin kombinacji ALT+SPACE, która to stawia "trochę inny rodzaj spacji". Pewnie specjaliści od DTP napisaliby o jaki to rodzaj spacji chodzi. Powinna ona być wyświetlana wszędzie tak samo, jako normalna spacja.
    Zostałem Windows-fanem... pora umierać . A czemu nie można używać normalnej spacji? VbP i tak po swemu sformatuje...
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W Mail trzeba zaznaczyć aby wysyłał załączniki jako "przyjazne dla Windows". Nie pierwszy raz Microsoft wymyśla własne "standardy" mając głęboko w poważaniu RFC.
    Nie zdąrzyłem używać Maca w tak zaawansowany sposób, aby użyć programu Mail. Czy można wiedzieć o co chodzi? Bo myślałem, że po prostu zdjęcia są załączane jako załączniki do listu...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Nie zdąrzyłem używać Maca w tak zaawansowany sposób, aby użyć programu Mail. Czy można wiedzieć o co chodzi? Bo myślałem, że po prostu zdjęcia są załączane jako załączniki do listu...
    Bo załączniki w mailu się dodaje po prostu przeciągając pliki do okienka z wiadomością, program "mieli to" w zależności od tego czy to muzyka, zdjęcia, filmy, czy inne coś.

W przypadku zdjęć wygląda to mniej więcej tak:

I bez tej opcji nie wyświetla się u PC-userów jak powinno.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

A to to jest z wysyłaniem wiadomości w formacie HTML chyba. To w ogóle powinni rozstrzelać za takie rzeczy. Pure plain text. To wszystko co powinno być dozwolone!

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Zostałem Windows-fanem... pora umierać . A czemu nie można używać normalnej spacji? VbP i tak po swemu sformatuje...
    zdRAWki
    Można, tylko szybko pisząc polską literkę z ALT, czasem nie zdąży się go puścić już naciskając spację.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Ucichło coś, więc zapytam. Co szanowni koledzy sądzą o tym modelu http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=53145, zastosowanie selekcja plików RAW (szybki podgląd na breezebrowser), podstawowa obróbka w ACR+PS kiedy będę gdzieś poza domem. Duuży databank (tak przy okazji będąc na ślubach i wyjazdach) Czasem czasouprzyjemniacz na wykładach, bardzo rzadko jakieś gry.
    Ewentualnie co innego polecilibyście w tej cenie? Raczej 14 cali, zależy mi na mobilności więc nie chcę po 2 godzinach szukać gniazdka.

Strona 58 z 147 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów