Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: C 17-40 czy C 17-85

Mieszany widok

Domyślnie

Zabawne są opinie ludzi, którzy wygłaszają tak "poważne" i "pewne" opinie tylko na podstawie lektury w necie...
    Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    Zabawne są opinie ludzi, którzy wygłaszają tak "poważne" i "pewne" opinie tylko na podstawie lektury w necie...
    Nie wiem, dlaczego tak twierdzisz, opinie mogę wygłaszać, w końcu po to mamy forum. A mojego doświadczenia, jak i ja Twojego sprawdzić nie ma jak. Gdybyś wkleił jakieś swoje porównania zdjęć wykonywanych na cropie 17-40 i 17-85 czy nawet 18-55 - zmieniło by to postać rzeczy.

Wyraziłem tylko pogląd, że przymykany 17-85, może przysłużyć się bardziej niż krótki 17-40, bo w warunkach wakacyjnych nie zawsze będziemy mieli możliwość zmiany obiektywu. Nie mówiąc już o tym, czego nam bardziej było by szkoda, gdyby w wakacyjnym rozgardiaszu coś poszło nie tak.

Cytat Zamieszczone przez zdzislawd1 Zobacz posta
    Mariusz J - posiadam 28/1.8 nie wiem czy to szklo mi zaplaci . jesli wezme 17-85 to brac 70-200
    To już kwestia tego, ile tak naprawdę będziesz leżakował a ile robił zdjęcia. 70-200, nawet /4 to duży i rzucający się w oczy obiektyw, nie zawsze będzie chciało Ci się go 1. targać 2. przypinać. Ja chyba wolałbym wziąć 28/1.8, różne mogą być okoliczności świetlne, a ze zbliżeniami poprzestać na tych 85mm. Polara bym za to wziął na 17-85.
    Entuzjastyczny Neofita

Uprawnienia umieszczania postów