Pokaż wyniki od 1 do 10 z 603

Wątek: [mini test] Canon 85 1.2 L II vs. 85 1.8 USM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Tańce weselne na 85tce? Nie wierze w co widze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Tańce weselne na 85tce? Nie wierze w co widze
    jasne, ze tak! Z życia wzięte - w zeszłym tyg. pierwszy taniec obskoczylem z 85 i 35 - wszystko odbylo sie w wielkim namiocie wiec miejsca aby z dalszej odleglosci uchywcic kilka portretow mialem az nadto.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja do tańców specjalnie zostawiłem sobie 85/1.8.
    szczerze przyznam, ze tez takie rozwiazanie bralem pod uwage jak rowniez dwusystemowosc z 85 1.4 D kosztem 85 1.2
    Ostatnio edytowane przez canonfun ; 19-05-2010 o 15:55 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    szczerze przyznam, ze tez takie rozwiazanie bralem pod uwage jak rowniez dwusystemowosc z 85 1.4 D kosztem 85 1.2
    Jak dla mnie jedyny argument za dwusysetmowością to 14-24. Ale Te ogniskowe IMHO są nieuniwersalne więc chyba jednak wolę 16-35

Domyślnie

Jak dla mnie jedyny argument za dwusysetmowością to 14-24. Ale Te ogniskowe IMHO są nieuniwersalne więc chyba jednak wolę 16-35
    U mnie natomiast jest tych argumentów znacznie więcej: szybkość, celność AF, uszczelnienie, wysokie używalne ISO - to co potwierdza praktyka, czyli przewaga chociażby nad 5d mkII. Pracując na nikonie po zgraniu zdjec na komp. i robiac selekcje praktycznie wybieralem najlepsze zatrzymane momenty przy canonie juz tego nie ma i dosc czesto bywa tak, ze genialny moment leci do kosza ze wzgledu na brak ostrosci niestety.
    P.S.
    Sorki za OT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonfun Zobacz posta
    U mnie natomiast jest tych argumentów znacznie więcej: szybkość, celność AF, uszczelnienie, wysokie używalne ISO - to co potwierdza praktyka, czyli przewaga chociażby nad 5d mkII. Pracując na nikonie po zgraniu zdjec na komp. i robiac selekcje praktycznie wybieralem najlepsze zatrzymane momenty przy canonie juz tego nie ma i dosc czesto bywa tak, ze genialny moment leci do kosza ze wzgledu na brak ostrosci niestety.
    A ktoś kazał używać amtorskiego 5D mkII? Do pracy jest seria 1D/1Ds gdzie tych problemów o którym piszesz nie ma.

Domyślnie

A ktoś kazał używać amtorskiego 5D mkII? Do pracy jest seria 1D/1Ds gdzie tych problemów o którym piszesz nie ma.
    dobre, dobre
    Mam Ci porównać 1ds do d3/d700? zeby udowodnic ze jednak te problemy są? Chociażby jak się ma wysokie używalne ISO z 1ds mkII, mkIII do d3/d700. ( jeśli mowa o modelach pełnoklatkowych)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .... ilość kl./s?
    Ostatnio edytowane przez canonfun ; 19-05-2010 o 16:45 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Popatrz na obrazek z 14-24 nikona i 16-35 , nijak ten drugi nie ma sie do pierwszego , mówię o całym kadrze bo chyba po to tak szerokie szkło się przydaje ;]

btw 85 czy 135 na sali do zabawy świetna sprawa , ile można klepać kadrów 24/35 ... nuda
    no comment...

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    btw 85 czy 135 na sali do zabawy świetna sprawa
    Dlatego właśnie zamieniłem 70-200 2.8 IS na te dwa szkiełka
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Uprawnienia umieszczania postów