Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 111

Wątek: Nissin Speedlite Di866 Professional

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

przestał błyskać główny palnik - serwis Nissina też jest do bani - zgłoszenie 13.04 - diagnoza - wymiana na nową - termin dostawy - wciąż czekam

Domyślnie

Miałem ochotę na tego Nissina, ale powoli ją tracę. No, nic. Życzę szybkiej wymiany i aby nowy egzemplarz pracował bezawaryjnie.

Dopiero zaczyna Awatar piotraspace

Domyślnie

Nie polecam, używałem Nissina 622i i ogólnie kaszana. Współpraca w puszką bardzo zła.
    Kiedyś fotografowie pracowali w ciemni a dzisiaj ciemni zajmują się fotografią.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cresky Zobacz posta
    Oferta wydaje się być atrakcyjna, tym bardziej że dystrybutor zapewnia o bardzo atrakcyjnej cenie. Miał ktoś doświadczenia z lampami tej marki ??
    Tak, już wcześniej wspomniałem, nie opłaca się w to inwestować. Lepiej odłożyć i kupić 430EX II. Nissin bardzo kiepsko współpracuje z canonem. pracowałem na Di622 i wiele wstydu się najadłem kiedy lampa samoczynnie zaczęła wyzwalać błysk i naprawdę nic omyłkowo nie nacisnąłem.

EOS40D, EOS40D, EOS50D+grip, Canon 24-70mm f/2,8L USM, Canon 50mm f/1,8, Sigma 10-20mm f/3,5 EX HSM, Sigma 70-200mm f/2,8 EX APO HSM, Canon Speedlite 580EX II/430EX II, bag Hama Defender 220

Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Ale smolicie farmazony. Nissin 622 akurat pracował bardzo fajnie i mnie i kilku znajomym. Świetna lampka za taką kasę. Ten Nissin też dobrze działał - dopóki działał .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Ale smolicie farmazony. Nissin 622 akurat pracował bardzo fajnie i mnie i kilku znajomym. Świetna lampka za taką kasę. Ten Nissin też dobrze działał - dopóki działał .
    To nie są farmazony kolego, tylko fakty z życia wzięte, oczywiście Tobie mógł pracować idealnie ale średnia opinii na forach jest kiepska. A powiesz na temat wyzwalania radiowego, działało Ci dobrze?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotraspace Zobacz posta
    To nie są farmazony kolego, tylko fakty z życia wzięte, oczywiście Tobie mógł pracować idealnie ale średnia opinii na forach jest kiepska. A powiesz na temat wyzwalania radiowego, działało Ci dobrze?
    A miało działać? Nissin gwarantował, czy wręcz przeciwnie, pisał, że "ni dudu" ?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Di866 miałem na 5-cio metrowym kablu i wyzwalałem radiowo 430exII. Działało to bardzo dobrze. Ustawianie ratio bardzo pomocne. Żadnych błysków pełną mocą czy nie odpalenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    A miało działać? Nissin gwarantował, czy wręcz przeciwnie, pisał, że "ni dudu" ?
    zdRAWki
    No wiesz, wyzwalanie radiowe niby miał, więc... powinno. Oświetlenie wspomagające też nie działało, nie było możliwości nawet ustawienia tego na lampie, co dopiero poprzez aparat. Na szczęście udało mi się go opchnąć za 4 stówki.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotraspace Zobacz posta
    (...)Na szczęście udało mi się go opchnąć za 4 stówki.
    Domyślam się, że poinformowałeś nabywcę jakim szajsem jest ta lampa.

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów