Ladne
Ladne
chyba najlepsza wersja
ale swoją drogą to zdjęcie według mnie nie jest warte takiego kombinowania
dla mnie ten szeroki kąt tutaj i przerysowania to przerost formy nad treścią
robienie z fryzjerki czegoś człekokształtnego hmm
pewnie tam ciasno było ale coś węższego i sensownego pewnie dało się zrobić,
co kto lubi, mi takie uwa w ten sposób się nie podoba trochę nie widzę sensu w tym ujęciu
Teraz, to duuzo, duzo lepiej. Wiem teraz też, że tam jest pomieszczenie nie oddzielone ścianąBo myślałem wcześniej, że tam jest np. jakiś gzyms. Ogólnie więcej przestrzeni, więc i bardziej wykorzystany jest potencjał rybiego oka.
Ale, żeby się tak chciało bawic ze wszystkimi tego typu zdjęciami to juz inna sprawa![]()
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Dla mnie też ta wersja najlepsza. Co do wykorzystania fisha i UWA w takich ciasnych pomieszczeniach - jeśli tylko znamy ograniczenia tych szkieł to wg. mnie można zrobić dobre foty w takich miejscach. Mi te przerysowania w tym konkretnym kadrze (fryzjerka) nie przeszkadzają ale wiem, że nie wszyscy są tacy "zboczeni"![]()
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
... rybie oko lub uwa.
Ha, teraz widzę jeszcze jedną osobę bez głowy
Tylko się czepiam, bo to nie przeszkadza.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
do magart: powiem Ci że dużo zabawy nie było z tą fotką, dwa wywołania rawa, potem maska w PS - może razem 7 minut......
dlatego trzeba oferować klientom mniej zdjęć, żeby się nie zaj........
:-)
Handelson: Fish eye ma w sobie jakąś pretensję, na dłuższą metę drażni, można bez niego żyć, niestety nie mam innego UWA, marzy mi się coś 14 mm.
czasem lubię jednak rybą powykręcać.![]()
Ja z kolei nie mam rybki (jeszcze). Co do 14tki to się zastanawiam właśnie nad sammym... ale jak go wziąłem do ręki u Towersa to jakoś tak nie do końca jestem pewien czy chcę go miećStosunek jakości do ceny rewelacyjny ale chyba już nie chcę iść na kompromisy... więc chyba jednak trzeba będzie poczekać z rybą i kupić Canona 14 L. Pytanie czy pierwszą wersję czy drugą... Ech dylematy
Mam nadzieję, że nie masz mi za złe tego małego OT.
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Jest cacy ! najlepsza wersja jaką zrobiłeś![]()
Co do 14 to jest jeszcze Samyang
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oho widzę że coś mi nie pokazało wszystkich postówi O Samyangu się już dysputa rozwinęła :P
Ostatnio edytowane przez xsardas ; 18-05-2010 o 14:54 Powód: Automerged Doublepost
Pochwaliliście więc teraz pora trochę naknocić.
taki jakiś odrealniony obrazek.....