Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Wątek: lampa do canona 30D

Domyślnie

A nie jest bezpieczniej kupić nową?
    A co sądzisz o Nissinach? np takim http://www.foto-tip.pl/sklep/nissin_...on-p-1383.html
    Czy to dobre lampy?
    Nie wiem jak to opisać, ale ta lampa na sankach ma być substytutem lampy studyjnej.

Domyślnie

Bry,
    lampa dobra, z ruchomą głowicą. Warto qpić.

Domyślnie

Nissin jak najbardziej warty uwagi, w tej cenie nic nowego nie kupisz, co bardziej zaspokoiłoby twoje wymagania, bo sądząc po cenie to raczej amatorskie. Sam przymierzam się do zakupu tej lampy i chyba się skuszę.

Domyślnie

Hm, bo ja wiem czy tak amatorsko będę używała tej lampy. Po prostu nie stac mnie na droższą obecnie, a 5stów to tez sporo.
    A jeśli nie Nissin Speedlite Di622 Canon z foto-tipa to co? na pewno nie mozna nic innego do 5-6stów?

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smigaczka Zobacz posta
    Hm, bo ja wiem czy tak amatorsko będę używała tej lampy. Po prostu nie stac mnie na droższą obecnie, a 5stów to tez sporo.
    A jeśli nie Nissin Speedlite Di622 Canon z foto-tipa to co? na pewno nie mozna nic innego do 5-6stów?
    Nissin 622 ma dobre opinie w sieci.
    Marka japońska, istnieje na rynku już dłuugo, dłuugo. Gdybym miał kupować nowe urządzenie - zamiennik systemowych lamp Canona kupiłbym Nissina.

BTW - smigaczka, kiedyś miałem podobny dylemat co Ty (ja potrzebowałem zapasowej lampy). Kupiłem używaną lampę Canon Speedlite 420EX - pomyśl nad tym, można kupić dobrą lampę za 200 -250 zł. Sprawuje się to świetnie!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ....eee...podrożało... 400 - 450 zł ??
    Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 17-05-2010 o 14:32 Powód: Automerged Doublepost
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Nissin 622 ma dobre opinie w sieci.
    Marka japońska, istnieje na rynku już dłuugo, dłuugo. Gdybym miał kupować nowe urządzenie - zamiennik systemowych lamp Canona kupiłbym Nissina.

BTW - smigaczka, kiedyś miałem podobny dylemat co Ty (ja potrzebowałem zapasowej lampy). Kupiłem używaną lampę Canon Speedlite 420EX - pomyśl nad tym, można kupić dobrą lampę za 200 -250 zł. Sprawuje się to świetnie!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ....eee...podrożało... 400 - 450 zł ??
    Tak jest, wczoraj kupiłem 430ex zastanawiałem się nad 420ex i do 500 zł się raczej kupi. Ja bym wolał systemową, przynajmniej wszystko będzie śmigało jak trzeba (chyba ;d).

Domyślnie

Sinsemillaa, a kupowałeś nówkę czy używkę?
    Ja się strasznie przed uzywkami bronie dlatego szukam i szukam czegoś nowego za te 500zł.

I fakt faktem 622 ma dobre opinie w sieci... AMMarshall, co robić?

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smigaczka Zobacz posta
    Sinsemillaa, a kupowałeś nówkę czy używkę?
    Ja się strasznie przed uzywkami bronie dlatego szukam i szukam czegoś nowego za te 500zł.
    I fakt faktem 622 ma dobre opinie w sieci... AMMarshall, co robić?
    Ja zdecydowałem się na używkę 420EX i nie sparzyłem się. Działała perfekcyjnie.
    Wtedy o ile dobrze pamiętam była jednak duża różnica w cenie Nissina 622 do Canona 420EX.
    Kupiłem 420EX, pobawiłem się nią kilka miesięcy i sprzedałem praktycznie za te same pieniądze co kupiłem.

Może ktoś z forum będzie się pozbywał.

Nissina 622 nie miałem w rękach ale marka znana, dobra, ceniona.
    Decyzja niełatwa.

Ale ja teraz chyba znów bym wybrał 420EX.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Domyślnie

Hm, a za ile gdzieś mozna kupic uzywkę Nissina Di622?
    Bo nówka w foto-tipie kosztuje 545zł, więc lampka po przejsciach ile może być warta?
    I na co zwracać uwage, gdy sie kupuje uzywaną lampę błyskową?

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Z tego, co wiem, to di622 można dostać za 400zł (ceneo), także te 550 to przesada. Niedawno sprzedałem swojego Nissina za 300zł, ale zrobiłem to tylko dlatego, że zaczynam bawić się w strobing a do tego jest bezużyteczny. Do pracy na aparacie to naprawdę dobra lampka.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów