A nie jest bezpieczniej kupić nową?
A co sądzisz o Nissinach? np takim http://www.foto-tip.pl/sklep/nissin_...on-p-1383.html
Czy to dobre lampy?
Nie wiem jak to opisać, ale ta lampa na sankach ma być substytutem lampy studyjnej.
A nie jest bezpieczniej kupić nową?
A co sądzisz o Nissinach? np takim http://www.foto-tip.pl/sklep/nissin_...on-p-1383.html
Czy to dobre lampy?
Nie wiem jak to opisać, ale ta lampa na sankach ma być substytutem lampy studyjnej.
Bry,
lampa dobra, z ruchomą głowicą. Warto qpić.
Nissin jak najbardziej warty uwagi, w tej cenie nic nowego nie kupisz, co bardziej zaspokoiłoby twoje wymagania, bo sądząc po cenie to raczej amatorskie. Sam przymierzam się do zakupu tej lampy i chyba się skuszę.
Hm, bo ja wiem czy tak amatorsko będę używała tej lampy. Po prostu nie stac mnie na droższą obecnie, a 5stów to tez sporo.
A jeśli nie Nissin Speedlite Di622 Canon z foto-tipa to co? na pewno nie mozna nic innego do 5-6stów?
Nissin 622 ma dobre opinie w sieci.
Marka japońska, istnieje na rynku już dłuugo, dłuugo. Gdybym miał kupować nowe urządzenie - zamiennik systemowych lamp Canona kupiłbym Nissina.
BTW - smigaczka, kiedyś miałem podobny dylemat co Ty (ja potrzebowałem zapasowej lampy). Kupiłem używaną lampę Canon Speedlite 420EX - pomyśl nad tym, można kupić dobrą lampę za 200 -250 zł. Sprawuje się to świetnie!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
....eee...podrożało... 400 - 450 zł ??![]()
Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 17-05-2010 o 14:32 Powód: Automerged Doublepost
Sinsemillaa, a kupowałeś nówkę czy używkę?
Ja się strasznie przed uzywkami bronie dlatego szukam i szukam czegoś nowego za te 500zł.
I fakt faktem 622 ma dobre opinie w sieci... AMMarshall, co robić?![]()
Ja zdecydowałem się na używkę 420EX i nie sparzyłem się. Działała perfekcyjnie.
Wtedy o ile dobrze pamiętam była jednak duża różnica w cenie Nissina 622 do Canona 420EX.
Kupiłem 420EX, pobawiłem się nią kilka miesięcy i sprzedałem praktycznie za te same pieniądze co kupiłem.
Może ktoś z forum będzie się pozbywał.
Nissina 622 nie miałem w rękach ale marka znana, dobra, ceniona.
Decyzja niełatwa.
Ale ja teraz chyba znów bym wybrał 420EX.![]()
Hm, a za ile gdzieś mozna kupic uzywkę Nissina Di622?
Bo nówka w foto-tipie kosztuje 545zł, więc lampka po przejsciach ile może być warta?
I na co zwracać uwage, gdy sie kupuje uzywaną lampę błyskową?
Z tego, co wiem, to di622 można dostać za 400zł (ceneo), także te 550 to przesada. Niedawno sprzedałem swojego Nissina za 300zł, ale zrobiłem to tylko dlatego, że zaczynam bawić się w strobing a do tego jest bezużyteczny. Do pracy na aparacie to naprawdę dobra lampka.