Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: małe lapmy błyskowe na e27

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie małe lapmy błyskowe na e27

Jeżeli bym zakupił takie lapmki

http://allegro.pl/studyjna-lampa-bly...970837634.html

powiedzmy że z 4... Zakleił fotocele i wyzwalał radiowo... Zda to egzamin na weselu ? porozstawiałbym na sali w kątach... Dało by to sensowne światło czy raczej zbyt słabe ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

dosyć słabe i regulacja taka sobie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Nie zda. Musiałbyś całą beterię takich lampek kupić, żeby z rogów oświetlić średnich rozmiarów salę weselną.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    wroclov

Domyślnie

Ja jedną taką właśnie kupiłem z myślą o testach na najbliższym weselu, ale to dopiero na wiosnę ;( W mini studiu domowym jak błyska na full to jest nawet za mocna więc jestem pełen optymizmu, a raczej jestem pewny, że jak poleci po białym suficie to będzie fajnie.
    2 x body, 3 x szkło, 3 x lampa, itd, itp..

Domyślnie

A ja mam inne pytanie apropo tych żarówek, otóż kminie jak tu doświetlać białe tło i zastanawiam się czy tanim kosztem postawienie dwóch takich żarówek po obu stronach tła da jakiś wymierny efekt białego ze tak powiem "prześwietlonego" światła-white semleass?? Wiem że brak regulacji bardzo boli ale na dobrą sprawę tanim kosztem efekt mógłby być zadowalający??
    Jako główna lampa była by r300 quantuuma.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    A ja mam inne pytanie apropo tych żarówek, otóż kminie jak tu doświetlać białe tło i zastanawiam się czy tanim kosztem postawienie dwóch takich żarówek po obu stronach tła da jakiś wymierny efekt białego ze tak powiem "prześwietlonego" światła-white semleass?? Wiem że brak regulacji bardzo boli ale na dobrą sprawę tanim kosztem efekt mógłby być zadowalający??
    Jako główna lampa była by r300 quantuuma.
    da radę, jakiś czas tak pracowałem. Lepiej jednak dokupić jeszcze jednego r300.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agkf Zobacz posta
    Ja jedną taką właśnie kupiłem z myślą o testach na najbliższym weselu, ale to dopiero na wiosnę ;( W mini studiu domowym jak błyska na full to jest nawet za mocna więc jestem pełen optymizmu, a raczej jestem pewny, że jak poleci po białym suficie to będzie fajnie.
    Prawo odwrotności kwadratów się kłania. Mini-studio, to nie sala balowa. Jeśli powiedzmy odległość od fotografowanego obiektu na weselu będzie 10 razy (tak dla równego rachunku) większa niż w tymże mini studiu, to natężenie strumienia światła spadnie 10^2 = 100 razy.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pkoprowski Zobacz posta
    Prawo odwrotności kwadratów się kłania. Mini-studio, to nie sala balowa. Jeśli powiedzmy odległość od fotografowanego obiektu na weselu będzie 10 razy (tak dla równego rachunku) większa niż w tymże mini studiu, to natężenie strumienia światła spadnie 10^2 = 100 razy.
    W studio nie robi się na iso 1600-3200, więc częściowo się to nadrobi.
    Za takie pieniądze spróbować warto.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Nie no MErde ja abstrachuje od tematu wesel teraz a nie chce zakładać nowe wątku
    Mathom- a masz jakieś sample z tego:P? wiesz na r300 mnie nie stać obecnie:] aczkolwiek tak kalkulujac 2x80zł+ pewnie jakieś statywiki i oprawki to by wyszło tyle co sama lampa ale dwie takie żarówki błyskowe napewno równomierniej mi oświetlą bo z lewej i prawej strony tło niżeli jedna r300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    Nie no MErde ja abstrachuje od tematu wesel teraz a nie chce zakładać nowe wątku
    Mathom- a masz jakieś sample z tego:P? wiesz na r300 mnie nie stać obecnie:] aczkolwiek tak kalkulujac 2x80zł+ pewnie jakieś statywiki i oprawki to by wyszło tyle co sama lampa ale dwie takie żarówki błyskowe napewno równomierniej mi oświetlą bo z lewej i prawej strony tło niżeli jedna r300
    Próbowałem dwiema 45WS. Dają czadu. Do portretów na doświetlanie tła myślę, że wystarczy. Do całych postaci to już zależy od ustawienia modela, tła itp. i ciężko było w warunkach próbnych dokładnie to sprawdzić - za ciasno było.
    Te żarówki to fajny gadżet za rozsądną cenę.
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów