Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 189

Wątek: 1D mark II N

Dopiero zaczyna Awatar Drogis
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie pozostaje mi nic innego, jak się zgodzić z AS-FOTO.
    Cena 3000-3500zł jest w sam raz, chyba że mowa o jakimś egzemplarzu z bardzo małym przebiegiem (kto wie, może jeszcze takie istnieją).

Sam się przymierzam od jakiegoś czasu do 1d MkII N, ale jak widzę ceny rzędu 4000zł albo i wyższe, to daję sobie na wstrzymanie. Fajna puszka, ale przy tej kwocie zacząłbym się zastanawiać nad 7D (bardziej mi zależy na autofokusie i szybkostrzelności niż budowie typu czołg).

Ciekawe, czy jak sprzedam nerkę, starczy mi na eLkę?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Realną kwotą za ten sprzęt patrząc dodatkowo przez pryzmat tego, że na rynku jest już mkIV jest właśnie wspomniany zakres 3-3,5k
    Też się zastanawiam nad zmianą 40D na mkIIN ale w PL trudno trafić. Planuję ściągnąć ale z Wielkiej Brytanii i tam też w tych granicach się mieszczą tylko znowu drugi problem, że 90% aukcji ma zapis, że wysyłka tylko w GB...:/
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ostatnio zmieniłem właśnie 40D na mk II N pomimo tego, że to starsza konstrukcja to jednak robi ciągle mega wrażenie, nie żałuję tej zmiany, jestem w 100% zadowolony z 1D, szybkostrzelność, piekielny autofokus, wykonanie, no i wygląd ! jak to się mówi: jak raz spróbuję się jedynki, to już nie będzie się nigdy chciało innego aparatu i tak się stało, nie zamieniłbym swojej za nic na świecie.
    znalazłem ją w bardzo dobrym stanie, przebieg 40k klatek, zapłaciłem 4,5 tys, ale przynajmniej wiem, że sprzęt jest pewny, sprawdzony i zadbany.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków/ Zabrze (GOP)

Domyślnie

ja spróbowałem mark I na kilkanaście minut i już*wiedziałem na co 30d upgradować

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Ja kupilem od znajomego za przebiegiem 100 000 za 2800zl Sprzet sprawdzony i dokladnie wiem w jakich warunkach pracowal i "co w trawie piszczy". Z jedynkami zawsze jest ryzyko.. nigdy nie wiesz jak je traktowano.
    Widzialem na Allegro z podobnym przebiegiem za 3200-3400zl oczywiscie mowa o 1DmkII bez N

Podobnie jak poprzednicy chyba raczej juz zostane przy tym klocki..
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djk Zobacz posta
    ostatnio zmieniłem właśnie 40D na mk II N pomimo tego, że to starsza konstrukcja to jednak robi ciągle mega wrażenie, nie żałuję tej zmiany, jestem w 100% zadowolony z 1D, szybkostrzelność, piekielny autofokus, wykonanie, no i wygląd ! jak to się mówi: jak raz spróbuję się jedynki, to już nie będzie się nigdy chciało innego aparatu i tak się stało, nie zamieniłbym swojej za nic na świecie.
    znalazłem ją w bardzo dobrym stanie, przebieg 40k klatek, zapłaciłem 4,5 tys, ale przynajmniej wiem, że sprzęt jest pewny, sprawdzony i zadbany.
    Jak dla mnie 4,5k za tą puszkę to trochę szaleństwo ;-) Ja wiem co może 1D bo robiłem już nie raz mkIII i wiem, że tak jak teraz 40D robi głównie za nosidełko do drugiego szkła to mkIIN na pewno by tego losu nie podzielił. Byłby na pewno dużo mocniej eksploatowany. Duży przebieg to dla mnie żaden problem - chętnie kupię taką Nkę nawet z przejechanym koło 150k-200k - byle żeby zewnętrznie nie była ciężko obita.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie 1D Mark IIN

witam wszystkich, mam pytanie bo znalazłem taki aparat i klient twierdzi że nie był rozbierany ale nad bagnetem zamiast czarnych śrubek są srebrne , czy jest w ogóle opcja że Canon wypuszczał aparaty tej klasy ze srebrnymi śrubkami??
    z góry dzięki za podpowiedzi

Domyślnie

2 lata juz prawie mam moje mk2 bez N i pamietam wowczas jak aparat zrobił na mnie niemałe wrazenie. Nadal robi, szczegolnie gdy mam okazje uzywac 40d. Mimo klawiszologi, wole jedynke i ta zostaje juz ze mną. Powiem tylko, ze skoro ceny sa takie jak podajecie, to pucha stracila po tych 2 latach jakies 500zl, czyli dosc niewiele :razz:

Dopiero zaczyna Awatar PNC
    Miasto
    Sosnowiec/Rotterdam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phatfinder Zobacz posta
    witam wszystkich, mam pytanie bo znalazłem taki aparat i klient twierdzi że nie był rozbierany ale nad bagnetem zamiast czarnych śrubek są srebrne , czy jest w ogóle opcja że Canon wypuszczał aparaty tej klasy ze srebrnymi śrubkami??
    z góry dzięki za podpowiedzi
    mam Mariana IIN i śrubki nad bagnetem mam również czarne.
    Natomiast na bagnecie są srebrne.

Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów