Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Canon 450D i Nikon D 5000 (18-55mm) czy warto do zdjeć w plenerze?

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

od razu reklama.. po prostu oferta. Ale chyba rzeczywiście w niewłaściwym miejscu - przepraszam, nie mam już niestety możliwości usunięcia posta.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbycholek Zobacz posta
    To są te same obiektywy.
    Nie jest to prawda. Kit II to osławiony "kitowy" kit, bardzo słaby. Ten z IS ma znacznie lepszą opinię.
    Jaka cyfrówka? Dla tradycyjnego katolika - Canon. Dla prawosławnego - Nikon. Dla protestanta - żaden, bo Pismo mówi, że nie będziesz czynił obrazu.

Mało piszę, dużo czytam.

Domyślnie

A gdzie wy widzicie kita 18-55IS za 200 zł?

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adamek13 Zobacz posta
    HAHA kiepska reklama :razz:
    Szkoda, że na aukcji widać tak 'ambitne' zdjęcia, że mógłbym pokusić się o stwierdzenie, że sprzedawany przedmiot jest murzynem w obudowie canona.
    Kurcze sprzedawca powinien popracować na zdjęciami jeszcze. Nie dziwi mnie to, że sprzedaje:-P:-P

Gdybym ja miał 2 tysiące to bym postawił na półkę wyżej, albo używkę 400D - różnicy chłopak na pewno nie odczuje i w dodatku dobierze do niego tamiego 17-50/2.8 - i szeroko i 50 na drugim końcu

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    A gdzie wy widzicie kita 18-55IS za 200 zł?
    Ostatnio kupiłem córce za 230zł od kolegi z CB.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galekeg Zobacz posta
    Ostatnio kupiłem córce za 230zł od kolegi z CB.
    A rozumiem. Mowa o cenach od kolegów lub wyjątkowych okazjach na forach lub aukcjach. Normalnie ten obiektyw kosztuje więcej. A jak mowa o nowym to pewnie od 350 zł ;-)

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    A rozumiem. Mowa o cenach od kolegów lub wyjątkowych okazjach na forach lub aukcjach. Normalnie ten obiektyw kosztuje więcej. A jak mowa o nowym to pewnie od 350 zł ;-)
    Jak zalegała mi 50/1.8 II to też ją tanio sprzedałem i ktoś jest zadowolony, tak jak ja byłem.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Byłem dzisiaj w Saturnie, bo w tamtym sklepie oczywiście nie mają na stanie. Jakież było moje zdziwienie, że bez żadnych promocji kosztuje 1859zł. Wiec bez namysłu od razu do Pana przy stoisku, że chce ten aparat. On do mnie czy nie lepiej dopłacić ileś tam zł i wziąć Nikona, a ja że nie bo Nikon nie ma wbudowanego silnika w body i obiektywy będą droższe. On na to, że Canony też nie maja wbudowanych silników... Ale pozostałem przy swoim, no i co się okazało obsługa jest tak na bieżąco ze stanem magazynowym, że nawet nie wiedziała, iż nie posiadają tego modelu :/

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

No bo faktycznie w body Canona silnika AF nie ma

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Jeśli natomiast chodzi o nikona, to D5000, ma odchylany wyświetlacz (przydatne na koncertach - stojąc w tłumie ludzików). No, ale ma też wady choćby brak wiertarki w body.

Tak jak w Canonie wydasz *250-380 złotych na 50/1.8 tak w nikonie do D5000 nie podpiąłbyś 50/1.8 nikorra. Nie ma mechanizmu obracania szkłem, stąd potrzebujesz szkieł z silnikiem (ich cena czasem do 1000 złotych droższa).
    Więc to nie jest prawdą?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów