Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Zmiana obiektywu - prośba o pomoc

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Co kto lubi, ja wole AF bo nie tylko portretami człowiek żyje, a ten C85 zasuwa aż miło
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem.
    Może przedstawię swoje odczucia na podstawie powyższych odpowiedzi. Większość z tutaj piszących proponuje Canona 17-55.
    Szczerze mówiąc trochę się go obawiam z racji zasysania paprochów oraz problemów z IS-em. Wiem natomiast, że 17-40 to tylko f4, ale do robienia zdjęć w pomieszczeniach lub po zmroku mogę się wspierać zewnętrzną lampą. Przesiadki na FF raczej
    w najbliższym czasie nie planuje, tymbardziej, że na FF body L-a będzie sporo winietować.
    Zastanawia mnie natomiast połączenie Tamrona 17-50 z Canonem 55-250 w którym zyskuję szeroki zakres ogniskowych.
    Mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć czy silnik Tamrona jest aż tak głośny czy mniej więcej porównywalny do Canona 50 1.8?
    Pytam dlatego, ponieważ wcześniej użytkowałem system Penaxa i miałem między innymi Tamiego 70-300 a tam silnik kręcił jak malakser.
    Jakby na to nie patrzeć 17-50 jest nowszą konstrukcją więc mogło się polepszyć.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    (...) a ten C85 zasuwa aż miło
    Potwierdzam. Żal było go odpinać od 450tki :-(
    Szkiełko obowiązkowe :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez 77norbi Zobacz posta
    (...) czy silnik Tamrona jest aż tak głośny czy mniej więcej porównywalny do Canona 50 1.8?
    Jest zdecydowanie cichszy. Słychać bzyknięcie, a nie wiercenie. Canon to przelatujący bąk, a Tamron to komar :grin:
    Ostatnio edytowane przez michael_key ; 09-05-2010 o 21:21 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów