Zamieszczone przez
skura
Znowy pytanie co chcesz w studio focić... Jeżeli nie całą postać, to 2,3 styknie. Jeżeli całą postać, a może nawet kilka, to i 3m może być mało. Pamiętaj, ze system zawieszenia teł zajmie od góry jakieś pół metra. Fajny efekt daje też lampa odcinająca modela od tła świecąca od góry(tu możesz sie posiłkować softboksem z bocznym wejściem Elfo takie robi, są nieskładane, ale oszczędzasz na wysokości. Ściany radziłbym CI zrobić z regipsów, szybko i stosunkowo niedrogo i możesz to zrobić sam. Najekonimiczniejsza popdłoga to panele, które też sam możesz położyć. Ja na podłodze położyłem wykładzinę pseudodywanową. Trochę izolowała od podłogi, ale cudów się nie spodziewaj. Pomyśl o ogrzewaniu garażu w zimie(jeżeli chcesz focić cały rok). A na sufit(jeżeli już go zagospodarujesz), proponuję Ci zawiesić materiał(najlepiej czarny). Znowu niedrogo, a szybko to zrobisz. Te "patenty o kórych piszę, metedą prób i błędów wymyśliłem i zastowosałem w swoim pierwszym studio. Jak masz jakieś dodatkowe pytania. Pisz śmiało na PW.