Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Sigma 18-50mm zamiast kita

Mieszany widok

Domyślnie

Przy okazji tego wątku chciałbym poznać wasze opinie nt S18-50 f2,8. Mam mozliwośc zakupu tego szkła a kusi mnie stałe światło jakie ma ten obiektyw.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek0673 Zobacz posta
    Przy okazji tego wątku chciałbym poznać wasze opinie nt S18-50 f2,8. Mam mozliwośc zakupu tego szkła a kusi mnie stałe światło jakie ma ten obiektyw.
    Tylko o której wersji mówisz? ...bo są dwie. Miałem kiedyś wersję starszą, nie-macro, AF działał poprawnie dopiero po kalibracji w serwisie. Po kalibracji byłem bardzo z tego szkła zadowolony, ale to było na 6mpix matrycy.
    600D | X-M1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Tylko o której wersji mówisz?
    S18-50 f2.8 EX DC Macro.

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Sigma 18-50/2,8-4,5 HSM jest taka sobie. Miałem przez kilka tygodni. Światło 2,8 to teoria, bo tylko dla 18-19mm. B. słabe rogi, w centrum ok. Akurat moja sztuka AF miała bdb - ostrzyła w punkt, szybko i cicho. S 18-50/2,8 jest znacznie lepsza, ale bez HSM. I niestety jest w nich b. duży rozrzut jakościowy. Miałem jeszcze z Pentaksem, który ma stwarza znacznie mniej problemów z Sigmami i bardzo sobie chwaliłem to szkło (jeszcze w starszej wersji z gwintem 67mm). Ale wiem, że wielu narzeka na AF i ostrość. Tak więc sprawdzać przed zakupem - to samo dotyczy zresztą wychwalanego Tamrona 17-50.
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Uprawnienia umieszczania postów