A ja się tylko wtrące i spytam, panmateusz, te wszystkie fotki u Ciebie na stronie były robione 450D + kit? Masz oko, podobają mi się
Pozdrawiam,
Fiba
A ja się tylko wtrące i spytam, panmateusz, te wszystkie fotki u Ciebie na stronie były robione 450D + kit? Masz oko, podobają mi się
Pozdrawiam,
Fiba
450D C28-135 IS USM, C50 1.8, Nissin Di622
Tak, 450D, kit i 430EX II na kablu. Co do manualnych Samyang'ów - nie miałem nigdy styczności z manualnymi szkłami - rzeczywiście nie będzie mi potrzebny AF? Bo jakoś sobie tego nie wyobrażam, a taki 14mm f/2.8 wydaje się dla mnie czymś pięknym po prostu - cena, jasno, szeroko![]()
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4
Dzięki, jednak czuję że jeszcze na prawdę sporo im brakuje. No ale z kita już więcej wyciągnać się chyba nie da.
Zastanwiałem się poważnie nad Tamronem 17-50mm f/2.8, Samyangiem 8mm f/3.5 Fish-Eye & 14mm f/2.8, po czym miałem już kupić Sigme 30mm f/1.4, jednak znajomy mi ją odradził, ze względu na słaby i zawodny AF.
Także nadal jestem bez obiektywu, co chwila ktoś nowy odradza mi dane szkło, podając przy tym mocne argumenty, przez co już sam nie wiem w co inwestować. Macie jeszcze jakieś propozycje, a może jakieś za względem podanych wyżej słoików? Przeznaczenie to fotografia klubowa oraz ogólnie pojęty street & lifestyle.
Panie Mateuszu, witamy w gronie czekających na lekki, niedrogi i optycznie dobry EFs 30/1.8Doczekamy się, albo zasilimy Żółtego Niewymawialnego
![]()
Entuzjastyczny Neofita
Ten Nikkor 35mm f/1.8 za około 900 zł z osłoną i pokrowcem w zestawie sprawił, że mam ochotę wy**** 450D do kosza. A Canon niby miał być tańszy pod każdym względem od Nikona...