Strona 20 z 33 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 330

Wątek: Praca jako fotoreporter

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomih Zobacz posta
    Tak jest chyba w każdej branży...
    Zawodowiec sprzedaje lepszą jakość więc powinien mieć wyższą stawkę.
    wydawcy dzienników mają ogólnie gdzieś jakość, byle było coś tam widać, byly było jak najtaniej
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomih Zobacz posta
    Tak jest chyba w każdej branży...
    Zawodowiec sprzedaje lepszą jakość więc powinien mieć wyższą stawkę.
    szczerze mówiąc nikt jeszcze nie chciał mi zrobić remontu za darmo... może źle szukałem?
    problem jest taki, że tylko my fotografowie i nieliczni cywile o lepszym guście, widzimy tę różnicę w jakości
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

no i oczywiście gazetki kolorowe gdzie ewidentnie widać jak coś jej słabej jakości .... generalnie brukowce i prasa codzienna to szybkość i znalezienie się w odpowiednim czasie i w odpowiednim miejscu, co do sprzętu wystarczy nawet komórka ... taka jest rzeczywistość ... albo mieć cokolwiek albo się wypada z interesu, już kiedyś tam czytałem ze reporterka z prawdziwego zdarzenia perfekcyjne kadry i to coś na obrazku coraz częściej przechodzi do lamusa
    Canon FF

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

25 zł za 60 zdjęć? Niektórzy widze myślą że migawka w aparacie jest wieczna. Ludzie szanujcie swój czas. Za taką zakę nie zarobi się nawet na amortyzację sprzetu.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

bolączką niektórych regionów Polski jest to jest dupna amortyzacja sprzętu i wszelkiego rodzaju szarańcza na zlecenia czyli małolaty z jakimś sprzętem z niższej polki która takiego wydawce praktycznie nic nie kosztuje, przebić się przez coś takiego ze swoim cennikiem praktycznie graniczy z cudem,

większość odbiorców poza fotografia ślubna i reklamowa czy tez przyrodnicza nie zwraca uwagi na jakość i kadry, ten rynek jest bezlitosny i nie ma tam czasu na sentymenty
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dlatego do reporterki na potrzeby mediów najlepiej nabyć jakiś tani ale szybkostrzelny sprzęt + lampa błyskowa, z praktyki wiem ze nawet nieostre lub poruszone zdjęcia wyglądają akceptowalne na wydruku gazetowym
    Ostatnio edytowane przez arrow ; 19-04-2010 o 10:25 Powód: Automerged Doublepost
    Canon FF

Domyślnie

Co do akredytacji jak się okazuje ludzie, którzy cenią swoje zdjęcia na 0zł i za taką sumę odstępują portalom czy innym mediom nie mieli nawet problemu dostać akredytacji na sobotnie uroczystości żałobne w Warszawie. A potem ścisk niemiłosierny...

Domyślnie

czytając cały ten wątek moge tylko napisać, że uwielbiam stwierdzenia ''psuć rynek" i "nie dają zarobić".hahaha
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

psuc , psuja i nie oni jedni , w kazdej branzy ktos psuje

ale pisanie ze nie daja zarobic jest juz zenujace ...
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Bo najefektywniejszą ekonomicznie działalnością w dziedzinie fotografii jest ... pozyskiwanie dotacyj z "mumii Europejskiej"
    zdRAWKi
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna Awatar Merod
    Miasto
    Kokos

Domyślnie

Widze że nikt z was nie pamięta jak cielęciem był ;/
    a z drugiej strony to co mam poradzić na to że ktoś mi płaci tyle, jakbym miał możliwość pracy za 100 od takiej galerii to byłbym wniebowzięty, no ale co ??
    KA-PI-TA-LIZM!!
    30D + 17-75 4.5 5.6 IS + 50 1.8 + chęci

I eat EMO children for breakfast

Strona 20 z 33 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów