-
Bywalec
gixxxer, właśnie tę formę zabezpieczenia wybrałam - akt notarialny! Uważają, że to nie jest dla nich wystarczającym, a wręcz żadnym zabezpieczeniem, ponieważ nie posiadam żadnego majątku własnego... Muszę więc zagwarantować im kwotę wyższą od wnioskowanej(19k) i zrobić blokadę konta lub gwarancję bankową na bardzo dużą kwotę - jako osoba bezrobotna.
Jutro mam jeszcze jakieś spotkanie, pewnie rozmowę na temat planów firmy, lub właśnie szkolenie. Próbowałam się dziś dowiedzieć konkretnych informacji o jutrzejszym spotkaniu, powiedziano mi tylko: "nie wiem". Nie było możliwości znalezienia osoby, która wie... 
Niemniej, dziwne, że UP mający pomagać ludziom bezrobotnym oczekuje tak potężnego wkładu pieniędzy, jednocześnie utrudniając, a nawet uniemożliwiając uzyskanie tejże pomocy. Wygląda to tak, że wnioskuję o sprzęt za taką kwotę, bo mi się przywidziało że tak ma być, a UP udowodni mi, że stać mnie na to już teraz i nie muszą mi pomagać.
Przypomnę, że UP deklarował swoją przychylność, a jak narazie mam tylko coraz większe problemy z uzyskaniem państwowego wsparcia.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów