Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: canon 550d EF 24-105mm f/4l

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na impreze zdecydowanie wolalbym cos co zaczyna sie jakims przyzwoitym szerokim katem. 17~18mm w cropie, moim zdaniem, to duzo rozsadniejszy dol niz 24mm.
    Zdecydowanie popieram. 24 mm to dla cropa za wąsko, jak na pomieszczenia.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolega dopiero co kupil aparat za prawie 3000 i już chce go zmieniać.Fotografuj kolego co chcesz i ile chcesz a po jakimś czasie sam stwierdzisz czego ci brakuje.Pewnie zobaczysz że coś w zakresie 17-... będzie ci przydatne ale masz już bardzo dobry obiektyw więc z niego korzystaj.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Domyślnie

Jeszcze nie podjelem konkretnej decyzji co do korpusu. Na poczatku bylem za 50d,ale w sklepie powiedziano mi ze dla poczatkujacego bylby lepszy i prostrzy w obsludze powiedzmy 550d.A co do szkla to chce kupic dobre szkielko tyle ze bardziej uniwersalne. wiem ze lepiej miec ich kilka ale nie przewiduje zakupu za 6-12 mies.Jakie szkielko radzicie.

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boria-79 Zobacz posta
    Jeszcze nie podjelem konkretnej decyzji co do korpusu. Na poczatku bylem za 50d,ale w sklepie powiedziano mi ze dla poczatkujacego bylby lepszy i prostrzy w obsludze powiedzmy 550d.A co do szkla to chce kupic dobre szkielko tyle ze bardziej uniwersalne. wiem ze lepiej miec ich kilka ale nie przewiduje zakupu za 6-12 mies.Jakie szkielko radzicie.
    Padły już propozycje.
    Albo budżetowo Tamron 17-50 2.8
    Albo podobny, tylko droższy i lepszy optycznie i af canon 17-55 2.8 IS.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na poczatku bylem za 50d,ale w sklepie powiedziano mi ze dla poczatkujacego bylby lepszy i prostrzy w obsludze powiedzmy 550d.
    Ty naprawdę nic nie wiesz o tych korpusach, prawda? Skąd wniosek, że wyżej pozycjonowany korpus musi być trudniejszy w obsłudze? Przecież jest wręcz przeciwnie... 550D ma w zasadzie dwie zalety nad 50D - filmy i lepszą matrycę. Cała reszta przemawia na korzyść pięćdziesiątki.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Moja wiedza na temat korpus jest znikoma ale chce zakupic wmiare dobry zestaw i nim pstrykac.chce zeby ten zakup chodzby body posluzyl pare latek.szklowiadomo z czasem i potrzebami sie dokupi

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

no właśnie odpowiedzi dostajesz racjonalne - albo tańszy Tami, albo droższy Canon.. jak piszesz "bardziej uniwersalny", to IMHO odpada 28/1.8. uniwersalny to raczej zoom i raczej z jaśniejszym światłem.. w sumie nie musi parzyć kawy, ale ładnie malować..

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    ...Skąd wniosek, że wyżej pozycjonowany korpus musi być trudniejszy w obsłudze? Przecież jest wręcz przeciwnie... 550D ma w zasadzie dwie zalety nad 50D - filmy i lepszą matrycę. Cała reszta przemawia na korzyść pięćdziesiątki.
    obsługa xxD to poezja.. IMHO nawet w odniesieniu do tej klasy konkurentów.. dwa kółeczka, 5 podstawowych klawisz, przy zmianach w CnF możesz zwiększyć ergonomię.. od klawiszy mnie odrzuca nawet w starej Minolcie Z1...

"lepsza matryca" ?? hmm.. bardziej upakowana tak, lepsza - hmmm..

no i faktycznie chyba pozostaje Ci zawitać do jakiegoś sklepu, "pobawić się" puszkami i sam zobaczysz.. i nie kieruj się sugestią, że jak dla amatora to xxxD.. za jakiś czas może być mało

.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .

Moja wiedza na temat korpus jest znikoma ale chce zakupic wmiare dobry zestaw i nim pstrykac.chce zeby ten zakup chodzby body posluzyl pare latek.szklowiadomo z czasem i potrzebami sie dokupi
    tym bardziej 50D !! jeśli nie planujesz zmiany, to chyba lepiej coś "z wyższej półki"

.
    Ostatnio edytowane przez pawciolbn ; 13-04-2010 o 10:29 Powód: Automerged Doublepost
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    "lepsza matryca" ?? hmm.. bardziej upakowana tak, lepsza - hmmm..
    Słowo-klucz: banding
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

mialem zamiar zakupic canona 50d ale podjelem decyzje na 550d i do tego body dobralem szklo EF 24-105mm f/4l is usm.teraz prosze o opinie l doradzenie o ewentualnch zmianch szkla lub korpusu.
    Najlepiej pozostać przy 50d i do tego 17-55/2,8IS USM.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów