Strona 16 z 21 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 203

Wątek: Oszukana przez fotografa

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A ta dziewczyna podpisała. Pytanie czy przeczytała i nie zrozumiała czy podpisała i nie myślała, a teraz płacze.
    W sumie niewiele mnie to obchodzi. Ponosi konsekwencje swojej głupoty.
    A Ty jesteś taki Pan Perfekt na co dzień w życiu, czy tylko przed monitorem komputera?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ja mam pytanie do wszystkich krytykow fotografa, a wlasciwie dwa:
    Praca tak jak każda. Jeden robi dobrze i uczciwie, a drugi "odwala manianę", zabiera kasę i martw się o efekt. (wiem, to ona wzięła kasę ale nie o tym).
    Oddasz kompa do naprawy. Jeden serwis wymieni kondensatory i zapłacisz 30zl,
    drugi wymieni całą płytę główną i zapłacisz 300zl. Żaden cię nie oszukał bo jeden i drugi naprawił, ale że drugi wykorzystał twoją niewiedzę to trochę nie w porządku.

Umowa może być bardzo jasna, ale jeżeli koleś jest charyzmatyczny, wyglądający na miłą osobę i przekona cię, że to tylko proforma a zdjęcia są do galerii lub gdziekolwiek indziej to się nazywa "oszukanie".
    Dlatego, że dziewczyna została oszukana, rozpoczął się ten temat.

A tak na marginesie, ciekawy jestem jak by wyglądała taka umowa skonstruowana przez prawnika.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    A tak na marginesie, ciekawy jestem jak by wyglądała taka umowa skonstruowana przez prawnika.
    Podparta konkretnymi paragrafami i doborem słownictwa, które w świetle prawa nie budziło by zastrzeżeń.

Uzależniony

Domyślnie

Dopóki nie znalazłby się kolejny prawnik, który zastosowałby interpretację niekoniecznie zgodną z naszymi zamiarami. :-D

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Muflon- kiedyś robiliśmy zdjęcia gdzie modelkami były aktorki z filmów powiedzmy erotycznych. I było super. Na początku przeżyły szok, że chcemy zrobić im zdjęcia w ubraniach a potem jedna stwierdziła, że dziwni są jacyś fotografowie z Warszawy bo nie kazali bielizny ściągać zębami. Ale bardzo dokładnie wiedziały co robią i jaka jest umowa pomiędzy zleceniodawcą a ich agencją. Ale to były profesjonalistki. Tu raczej mamy do czynienia z amatorką, która widocznie nie zna realiów rynku. I fotograf na sto procent zdawał sobie sprawę z kim pracuje i komu robi zdjęcia. Co się stało to się nie odstanie i wydrukowanej okładki nie usunie się guzikiem DEL. Wydaje mi się, że zamiast zasłaniać się umową wystarczyłoby użyć jednego z trzech czarodziejskich słów a może nie powstałby ten wątek.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dominooo Zobacz posta
    Podparta konkretnymi paragrafami i doborem słownictwa, które w świetle prawa nie budziło by zastrzeżeń.
    Zapomniałeś dodać że napisana czarnym drukiem na białym papierze...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Oddasz kompa do naprawy. Jeden serwis wymieni kondensatory i zapłacisz 30zl,
    drugi wymieni całą płytę główną i zapłacisz 300zl. Żaden cię nie oszukał bo jeden i drugi naprawił, ale że drugi wykorzystał twoją niewiedzę to trochę nie w porządku.
    Czyli, każdy autoryzowny serwis samochodowy czy tam ASO jest nie w porządku bo wykorzystął Twoją niewiedze?

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz
    Wydaje mi się, że zamiast zasłaniać się umową wystarczyłoby użyć jednego z trzech czarodziejskich słów a może nie powstałby ten wątek.
    ej, przynajmniej powiedz na jakie litery się zaczynają, a nie każesz się domyślać!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Czyli, każdy autoryzowny serwis samochodowy czy tam ASO jest nie w porządku bo wykorzystął Twoją niewiedze?
    pretty much
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    ej, przynajmniej powiedz na jakie litery się zaczynają, a nie każesz się domyślać!
    a ; c ; h
    Ostatnio edytowane przez rOOmak ; 13-04-2010 o 04:24 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    b) jesli odpowiedz na a) jest rozna od "tak, wieszac na suchej galezi!" ;-) - to jak w takim razie Wy wyobrazalibyscie sobie taka umowe? Napisana najuczciwiej jak sie da, z wszystkimi mozliwymi sposobami wykorzystania zdjec? Bo ja mniej wiecej tak jak tutaj.
    W sumie podobnie, z tym, że wskazałbym dokładnie, z nazwy i z liczby pola eksploatacji. Zdecydowanie wykreśliłbym ten punkt, w którym modelka deklaruje, że nigdy nie będzie podejmować wobec mnie kroków prawnych (ten zapis i tak jest raczej nieważny).
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    A Ty jesteś taki Pan Perfekt na co dzień w życiu, czy tylko przed monitorem komputera?
    Pan Perfekt, jak to określiłeś, nie jestem ani w życiu na co dzień ani przed monitorem, ale studia prawnicze nauczyły mnie przede wszystkim tego, że trzeba czytać uważnie umowę i brać odpowiedzialność za swoje czyny.

Strona 16 z 21 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów