Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Gdybanie - 3D i cos potezniejszego...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    A co, chcesz kupic Nikona, ze narzekasz na piksele? Canon Ci nie wystarcza?
    Osobiście wystarcza, ale dla rozwoju technologii - nie wystarcza, bo bez konkurencji zapanuje stagnacja. Jakoś mam wrażenie, że Minolta prędzej wypuści 9D z niezłymi parametrami niż Nikon D200 (zostanie poważnym graczem).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi
    silna konkurencja jest potrzebna!
    Nie ma na nia szans i tak, Nikon idzie jak widac swoja droga wolniejszego rozwoju technologicznego puszek przy jednoczesnym dopracowywaniu ergonomii i oferowaniu szczegolnie w amatorskim segmencie wiekszej ilosc funkcji, trzyma sie standardu DX (puszki i obiektywy), zapewne kiedys wypusci FF w segmencie profi, zeby nie stracic calkiem tego segmentu rynku, ale nastapi to zapewne niepredko.

Canon generalnie na rynku dominuje, wypuszcza puszki technologicznie przodujace, jednoczesnie sztucznie ograniczajac pewne funkcje w nizszych segmentach (vide mocno ograniczony 300D, czy brak spota w 350D i 20D itp.), zeby byl popyt na nastepne puszki. Strategia bycia do przodu z matrycami, pixelami i jakoscia fotek przy jednoczesnym niezaspokajaniu wszystkich apetytow na dostepne funkcje jak widac sie oplaca, sprzedaz jest rewelacyjna, z otwarta furtka dla nastepnych modeli.

A jak sie juz puszki kiedys zaczna slabiej sprzedawac, to Canon zacznie robic porzadne obiektywy i jakos bedzie sie to krecic.
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 29-09-2005 o 10:31

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Jakoś mam wrażenie, że Minolta prędzej wypuści 9D z niezłymi parametrami niż Nikon D200 (zostanie poważnym graczem).
    Tez mam takie wrazenie... szczegolnie przy wspolpracy z Sony .
    D5D to wg mnie killer w strefie tanich dSLR (bezproblemowe, znaczy pomiar bo ostrosci nie potwierdza, M42 ze stabilizacja hyh) - 350D ratuje sie jedynie odrobine nizszymi szumami i popularnoscia.

A moze mala niespodzianka by sie przydala... jakis Fujik fullframe z rozpietoscia tonalna S3

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_ Zobacz posta
    Nie ma na nia szans i tak, Nikon idzie jak widac swoja droga wolniejszego rozwoju technologicznego puszek przy jednoczesnym dopracowywaniu ergonomii i oferowaniu szczegolnie w amatorskim segmencie wiekszej ilosc funkcji, trzyma sie standardu DX (puszki i obiektywy), zapewne kiedys wypusci FF w segmencie profi, zeby nie stracic calkiem tego segmentu rynku, ale nastapi to zapewne niepredko.

Canon generalnie na rynku dominuje, wypuszcza puszki technologicznie przodujace, jednoczesnie sztucznie ograniczajac pewne funkcje w nizszych segmentach (vide mocno ograniczony 300D, czy brak spota w 350D i 20D itp.), zeby byl popyt na nastepne puszki. Strategia bycia do przodu z matrycami, pixelami i jakoscia fotek przy jednoczesnym niezaspokajaniu wszystkich apetytow na dostepne funkcje jak widac sie oplaca, sprzedaz jest rewelacyjna, z otwarta furtka dla nastepnych modeli.

A jak sie juz puszki kiedys zaczna slabiej sprzedawac, to Canon zacznie robic porzadne obiektywy i jakos bedzie sie to krecic.
    Przypadkiem przeszukując forum trafiłem na ten wątek i tego posta.
    Chciałoby się powiedzieć za bacą : "prorok jaki q..a... cy co?"
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

to był pewnie ten człowiek Canona na naszym forum. A myśmy go - brutale - za trolla wzięli i wyrzucili..

wątek ciekawie się czyta Trzy lata i o! - jaka zmiana rynku.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta

wątek ciekawie się czyta Trzy lata i o! - jaka zmiana rynku.
    mało tego - pomysł Viteza (wróżenie ;-) ) z pierwszego postu nadal aktualne... to kiedy to 3D?

btw
    niezłego kotleta żeście odgrzebali - nie dość że zimny to jeszcze z pleśnią
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów